Ontzurende kruidenthee? Weer iets nieuws? Nee hoor, deze gezonde aanvulling op ons eetpatroon gaat goed beschouwd al eeuwen mee. Het is ook eigenlijk heel simpel: dit zijn door Moeder Natuur gegeven kruiden waarvan we in de oudheid al wisten dat die ons lichaam goed doen. Maar waarom dan ‘ontzurende’ thee? Omdat het lichaam ontzuren zorgt voor meer balans, energie en vitaliteit tot zelfs op hoge leeftijd!

Beginnen met ontzurende thee

Stress, snel een hapje eten, suiker en vet. Stiekem weten we het wel: we leven jachtig en eten daardoor met minder aandacht. Kort gezegd maakt dat ons lichaam te zuur. Eten en drinken zoals koffie, alcohol, chips, maar ook kaas, vlees en zoute noten laten veel zure afvalstoffen achter. Hierdoor daalt de pH-waarde in het lichaam en dat is van invloed op allerlei belangrijke  lichaamsprocessen.

Een gezond eetpatroon met alle juiste voedingsstoffen is essentieel, maar dat zorgt niet altijd meteen voor een juiste zuurgraad in het lichaam. Ontzurende kruidenthee kan je daarbij helpen. Drink dagelijks 2 tot 5 koppen Alka Thee om je lichaam te ontzuren.

Wat doen de kruiden precies?

Ontzurende kruidenthee bevat 52 kruiden, ieder met een eigen versterkende werking op het neutraliseren en ontzuren van het lichaam. Een kleine greep uit de rijke verzameling in elk theezakje:

  • Lavas, graswortel, venkel: ondersteunen de afvoer van verzurende stoffen;
  • Paardenbloemwortel, heermoes: voor een gezonde blaas;
  • Kamille, pepermuntblad: ondersteunen de spijsvertering;
  • Kurkuma, tijm, rozemarijn: zijn natuurlijke antioxidanten, goed voor het immuunsysteem!

Andere kruiden ondersteunen het lichaamsgewicht, onze nieren en urinewegen. Waar de zuren zich in de loop der jaren in ons lichaam hebben opgestapeld en blijven opstapelen, zorgen deze kruiden voor een goede afvoer ervan.

Het gebruik van ontzurende kruidenthee

Voor ontzurende kruidenthee hoef je niet perse naar de apotheek. Ontzurende thee, zoals Alka Thee, is online te bestellen en te koop bij adviesdrogisten en reformwinkels. Ontzurende Alka Thee  is verkrijgbaar in een verpakking met 100 filterzakjes. Dat zijn theezakjes, ieder gevuld met de 52 kruiden (2 gram). Volg voor de meest effectieve werking goed de aanwijzingen op de verpakking en overschrijd de dosering niet. Drie tot vijf koppen thee per dag zijn perfect! Ook samen met de maaltijd. Dat zorgt naast het ontzuren van het lichaam ook nog eens voor een betere spijsvertering.

Het effect van ontzurende kruidenthee

Het ontzuren van het lichaam gaat niet over een nacht ijs. Houd het drinken van ontzurende thee echt even een tijdje vol. De ervaring bij mensen leert dat het lang en regelmatig drinken van ontzurende kruidenthee een positief effect kan hebben. Dus probeer ontzurende thee ook vooral bij minder heftige klachten als vermoeidheid, regelmatig hoofdpijn of stemmingswisselingen.

Alka® Thee: heel gemakkelijk te proberen

Ontzuringthee zelf maken? Je kunt het proberen. Anderen grijpen naar brandnetelthee om te ontzuren. Het probleem hierbij is dat het niet goed is om langere tijd enkelvoudige kruidenthee te drinken. Alka Thee met maar liefst 52 kruiden is dan toch wel een hele slimme oplossing voor het ontzuren van het lichaam. Zo heb je de meest effectieve kruiden in een zakje. Je kunt Alka Thee langdurig drinken zonder het lichaam uit balans te halen. Geen gedoe met zeefjes en schepjes, simpelweg, de meest efficiënte en lekkere ontzurende kruidenthee.