Van oudsher is het zo dat je naar de dokter gaat wanneer er iets mis is of wanneer je vermoedt dat er iets mis is. Je wilt alleen niet voor élk wissewasje naar de dokter gaan en je wilt ook niet volledig van de dokter afhankelijk zijn om te checken of je gezond bent. Gelukkig zijn er anno nu uitstekende mogelijkheden om altijd en overal zelf jouw gezondheid te checken. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Zorg voor een goede basis met een smartwatch

Een smartwatch is echt niet alleen een leuke gadget. Smartwatches kunnen een belangrijke rol spelen op het gebied van gezondheid. Om diverse redenen. Zo kan een smartwatch ervoor zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Hij kan je vertellen wanneer je even moet gaan staan en laten weten of je wel voldoende stappen zet op een dag. Veel smartwatches kunnen ook je hartslag in de gaten houden en doorgeven wanneer er op dit gebied iets niet in orde is.

Meet zelf je bloeddruk

Een te hoge bloeddruk is ontzettend gevaarlijk. Temeer omdat je zelf vaak helemaal niet weet dat je een te hoge bloeddruk hebt. Vooral ouderen kunnen zonder dat zij dit weten te maken hebben met een hoge bloeddruk. Met alle risico’s van dien. Zelf je bloeddruk meten is heel eenvoudig en dit kan tegenwoordig zeer betrouwbaar. Het enige dat je hoeft te doen is de beste bloeddrukmeter vinden. Vervolgens kun je op elk moment van de dag jouw bloeddruk controleren.

Foodtrackers op je smartphone helpen gezond te eten

We weten allemaal dat gezond eten een fundament is voor een goede gezondheid. Gezond eten klinkt zo eenvoudig, maar dat is het in de praktijk zeker niet altijd. Want weet jij precies hoeveel je op een dag binnenkrijgt en wat er eigenlijk allemaal aan voedingswaarde zit in de producten die je eet? Voor je smartphone zijn tal van goede foodtrackers verkrijgbaar die je helpen bij te houden wat je eet. Zo zorgt u er eenvoudig voor dat je niet te veel calorieën maar wel genoeg goede voedingsstoffen binnenkrijgt.

Check snel en eenvoudig jouw zuurstofniveau

Het is essentieel dat je lichaam voldoende zuurstof op kan nemen en transporteren. Het zuurstofgehalte in het bloed noemt men “saturatie”. Je kunt eenvoudig zoeken naar de beste saturatiemeter om zelf jouw zuurstofgehalte te checken. Een te lage saturatie kan voor veel verschillende klachten zorgen en veel mensen hebben niet eens door dat hun zuurstofwaarde te laag is.

Vergeet mondverzorging niet

Een gezonde mond is belangrijk. Je tanden goed verzorgen is anno nu veel meer dan alleen tanden poetsen. Zo zijn er slimme tandenborstels die samenwerken met je telefoon om te bepalen of je goed poetst. Aanvullend kun je gebruikmaken van apparaten, zoals een waterflosser, om jouw gebit echt goed en volledig te reinigen.

Slimme bloedsuikermeters voorkomen problemen

Diabeten weten hoe lastig het kan zijn om de bloedsuikerspiegel in de gaten te houden. Gelukkig zijn er slimme bloedsuikermeters die in een handomdraai voor een betrouwbare meting kunnen zorgen. Dit zonder te prikken of ingewikkelde handelingen te moeten doen.