Lam is een heerlijke klassieker tijdens Pasen. Het is een mals, sappig en mager stukje vlees en een echte delicatesse tijdens de lente. Lam past optimaal in een gezond voedingspatroon. Dit recept voor kruidige lamskoteletjes met knoflook-muntsaus is een zeer smakelijke manier om lamskoteletjes te serveren.

Lam met munt is een combinatie die veel wordt gebruikt en dat is niet voor niets. De licht pittige en unieke smaak van het lam gaat geweldig goed samen met de frisse en pepermuntachtige smaak van de munt. De ietwat scherpe knoflook geeft het geheel een beetje een scherpe en zoetige smaak. Dit gerecht is een genot om te zien en om te proeven.

Dit fijne recept is rijk aan goede voedingsstoffen voor het lichaam, zoals eiwitten, vitaminen, kalium, magnesium, zink, ijzer, vetten en koolhydraten. Je kunt de koteletjes met allerlei soorten groenten eten, maar Pasen valt tegelijkertijd met het witte aspergeseizoen. Hierdoor kun je het gerecht verrijken met deze heerlijke Hollandse delicatesse van eigen bodem. Een echte aanrader!

Met deze zalige maaltijd staat niets een lekker en gezond Paasdiner meer in de weg! Zoek je nog meer Paasinspiratie? Bekijk dan deze paaslunch ideeën. Of verantwoorde recepten zoals deze voorgerechten voor Pasen met ei.

Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 35 min | 251 kcal pp)

  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 tl gemalen komijn
  • 1 schaal lamsrack (500 gr)
  • 100 ml yoghurt Griekse stijl
  • 4 el munt
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bereid het lamsrack volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2. Pers intussen de knoflook boven de yoghurt uit. Roer de munt en komijn erdoorheen en breng het geheel op smaak met peper.

Stap 3. Haal het lamsrack uit de oven, verwijder het takje rozemarijn en laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd de koteletjes los en leg ze op een schaal. Serveer ze met de knoflook-muntsaus.