2. Loop meer
Lopen is de makkelijkste manier van bewegen. Het is goedkoop en kan eigenlijk overal. Bedenk nieuwe redenen om te lopen; misschien kun je voortaan naar de winkel lopen, of je auto aan de andere kant van het parkeerterrein zetten, zodat je in plaats van een paar stappen, een paar honderd meter loopt. Ga je naar de stad? Zet je auto dan ergens aan de rand en loop het centrum in. Vaak bespaar je dan ook nog op de parkeerkosten en hoef je niet te zoeken naar een plekje.

3. Drink meer water

Water is goedkoop, gezond en in Nederland praktisch overal verkrijgbaar. Als je nog niet genoeg water drinkt (en dat is het geval als je urine niet bijna net zo helder is als water), dan kun je nog wel wat extra gebruiken. Het zuivert namelijk het lichaam en voorkomt stress. Zet een fles, glas of karaf op een plek waar je veel komt en het drinken gaat bijna vanzelf.

4. Drink minder alcohol
Hoewel een glas wijn goed kan zijn voor het hart, is het toch verstandig om wat minder alcohol te drinken. Alcohol bevat namelijk ook veel suikers die je lever vet kunnen maken. Dat kan onder meer leiden tot slapeloosheid, geheugenverlies en uitdroging.

Lees verder >>