Productinformatie

INFORMATIE BESTEMD VOOR DE GEBRUIKER

Gebruiksaanwijzing

Geachte gebruiker(ster)

Leest u de volgende gebruiksaanwijzing aandachtig, omdat deze belangrijke informatie bevat in verband met het gebruik van dit medische hulpmiddel. Voor vragen kunt u zich wenden tot de verkoper van dit product.

HYASAN Neusspray

Natriumhyaluronaat 0,04 %

Voor een lang aanhoudende bevochtiging van het neusslijmvlies samengaande met de prettige geur van kamille. 15 ml isotonische oplossing zonder conserveringsmiddel.

Wat is Hyasan neusspray?

Hyasan neusspray is een oplossing om in de neus te spuiten. De oplossing bevat natriumhyaluronaat, een natuurlijke stof, die in vele delen van het lichaam voorkomt. Daarnaast bevat de oplossing nog andere zouten zoals kamillearoma voor een aangename geur. De samenstelling werd zo aangepast, dat zij de natuurlijke eigenschappen bijzonder goed benadert.

Een fles bevat 15 ml oplossing: dit komt neer op ca 105 spraydoseringen.

Waarvoor dient Hyasan neusspray?

Deze neusspray dient voor de bevochtiging van het neusslijmvlies, zodat het ademen door de neus gemakkelijker gaat. Ook bij verkoudheid is het gebruik als ondersteunende maatregel aan te raden. De speciale samenstelling van natuurlijke stoffen in combinatie met de geur van kamille maken het product hier bijzonder geschikt voor.

Wanneer moet men Hyasan neusspray gebruiken?

Het komt vaak voor, dat de neus onder bijzondere omstandigheden haar natuurlijke vochtigheid verliest en “uitdroogt”. Hier zijn niet alleen slechte lucht, rook, stof, wind of kou toe te rekenen, maar ook als gevolg van een verkoudheid kan het tot het beschreven klachtenpatroon leiden. Het gaat hierbij van het door vele mensen als onaangenaam ervaren gevoel van “droge neus”; door de ontbrekende vochtigheid wordt echter ook de natuurlijke reinigingsfunctie van het neusslijmvlies ongunstig beïnvloed. Het gebruik van Hyasan neusspray helpt in deze gevallen het neusslijmvlies weer te bevochtigen. Het verlicht zodoende de ademhaling door de neus als ook de reiniging van de neus.

Wat is het bijzondere aan Hyasan neusspray?

Hyasan neusspray bevat een lichaamseigen stof, natriumhyaluronaat . Deze stof heeft twee eigenschappen, die het voor bovengenoemde toepassingen bijzonder geschikt doen lijken: Zij hecht zich zeer goed aan het slijmvlies en vormt zo langdurig een beschermlaag. Bovendien bezit het, het vermogen veel water aan zich te binden. Hyasan neusspray bevat geen conserveringsmiddel en geen drijfgas, omdat natriumhyaluronaat een lichaamseigen stof is, wordt onnodig risico voor allergie vermeden.

Welke personen moeten Hyasan neusspray niet gebruiken?

Op grond van het toegevoegde kamillearoma mag Hyasan neusspray niet bij overgevoeligheid van planten zoals arnica, kamille goudsbloem etc, gebruikt worden.

Hoe gebruikt men Hyasan neusspray?

Voor ieder gebruik het dopje eraf halen. De eerste keer de pomp zo vaak indrukken tot dat de eerste spray er uit komt, daarna is het systeem klaar voor gebruik. De spray opening in het neusgat houden en eenmaal pompen, daarbij licht inademen. Naar behoefte meermaals per dag 1 á 2 sprays in ieder neusgat spuiten. Om hygiënische redenen het tuitje na iedere toediening afvegen en met het dopje afsluiten.

Gebruiksaanwijzing:
Om hygiënische redenen en om eventuele besmettingen te vermijden moet het flesje slechts door één persoon worden gebruikt, daarom wordt het aanbevolen het tuitje na het gebruik af te vegen en droog te houden.

Hoe vaak en hoe lang kan men Hyasan neusspray gebruiken?

Gewoonlijk wordt Hyasan neusspray driemaal daags in ieder neusgat 1 á 2 maal toegediend, het kan echter zonder problemen vaker toegediend worden. Er bestaan geen beperkingen voor de duur van het gebruik.

Hoe moet men Hyasan neusspray opbergen?

Hyasan neusspray moet bij kamertemperatuur bewaard worden en mag na verstrijken van de vervaldatum niet meer gebruikt worden.

Bewaar Hyasan neusspray buiten het bereik van kinderen .

12 weken na opening te gebruiken. Noteer de datum van opening op het flesje.