Productinformatie

INFORMATIE BESTEMD VOOR DE GEBRUIKER

HYLO-COMOD®, oogdruppels

Te gebruiken voor het verbeteren van de bevochtiging van het oog bij droge ogen, bij brandende ogen of wanneer het oog aanvoelt alsof er iets in zit.
10 ml steriele oplossing zonder conserveringsmiddel

Samenstelling:

1 ml oplossing bevat 1 mg natrium-hyaluronaat.

Andere bestanddelen:

Natriumwaterstoffosfaat-dihydraat
Natriummonowaterstoffosfaat-dodecahydraat
Sorbitol
Water voor injecties

Te gebruiken bij:

Voor de verbetering van de bevochtiging van het oog bij droge ogen, bij brandende ogen of wanneer het oog aanvoelt alsof er iets in zit.

Wanneer mag u HYLO-COMOD® niet gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van HYLO- COMOD® mag u HYLO-COMOD® niet gebruiken.

Kan HYLO-COMOD® samen met geneesmiddelen worden gebruikt?

U kunt HYLO-COMOD® beter niet te gelijktijdig met geneesmiddelen voor het oog gebruiken. Als u naast HYLO-COMOD® nog andere oogdruppels gebruikt moet u tenminste 30 minuten wachten voordat u de andere druppels gebruikt. Als u ook oogzalf gebruikt, moet u die aanbrengen nádat u HYLO-COMOD® hebt gebruikt.

Aanwijzingen voor het gebruik

HYLO-COMOD® kan naar behoefte worden toegepast dan wel volgens het advies van uw arts of contactlensspecialist. Gewoonlijk driemaal daags 1 druppel in ieder oog. Indien de klachten ernstig zijn kan HYLO-COMOD® zonder bezwaar vaker per dag worden toegepast.

* Bij het eerste gebruik beschermkapje van de flacon afnemen en het pompmechanisme indrukken totdat de eerste druppels uittreden.
* Hierna het uiteinde van de flacon met de duim en middelvinger vasthouden zodat u met de wijsvinger op de bodem van de flacon kunt drukken.
* Buig het hoofd enigszins naar achteren en kijk omhoog, trek met uw vrije hand het onderste ooglid wat naar voren, zodat een zakje ontstaat.
* Breng voorzichtig een druppel in het zo ontstane zakje door met de wijsvinger op de bodem van de flacon te drukken.
* Voorkom aanraking van oog en ooglid met de punt van de flacon.
* Vervolgens het oog enige seconden sluiten en enkele malen achter elkaar knipperen, zodat de druppel zich goed over het oogoppervlak verspreidt.
* Na gebruik de beschermkap weer op de flacon plaatsen.
* Bij tweede en verdere toepassingen is de flacon direct gebruiksklaar nadat u het beschermkapje van de flacon hebt afgenomen.
Na gebruik het beschermkapje altijd weer op de flacon plaatsen

Er kan altijd minimaal 10 ml HYLO-COMOD® uit de verpakking worden gehaald. Om productietechnische redenen zal er, als HYLO-COMOD® helemaal op is gebruikt, een kleine hoeveelheid in het flesje achterblijven.

U kunt HYLO-COMOD® net zolang gebruiken als u wilt. Let daarbij wel op de houdbaarheid van de verpakking. Dit middel is slechts bestemd voor u. Geef het niet aan anderen.

Goed om te weten

HYLO-COMOD® kunt u het beste bij kamertemperatuur (15-25ºC) bewaren.

Na eerste opening is HYLO-COMOD® 12 weken houdbaar.
Op het doosje en op het flesje kunt u de uiterste gebruiksdatum vinden achter: “Niet te gebruiken na”. Als de genoemde datum verstreken is, kunt u die verpakking niet meer gebruiken.

Eigenschappen van HYLO-COMOD®

HYLO-COMOD® bevat natrium-hyaluronaat, een natuurlijke stof die in het oog voorkomt en ook in andere delen van het lichaam. Natrium-hyaluronaat heeft de bijzondere eigenschap dat het een gelijkmatige en stabiele film op het oog kan vormen die langdurig aanwezig blijft en die niet snel weggespoeld kan worden of het zicht nadelig beïnvloedt. Zodoende wordt het oog met HYLO-COMOD® langdurig beschermd tegen droge ogen of tegen een prikkelend gevoel dat bij contactlensdragers regelmatig voorkomt. Het dragen van zowel zachte als harde contactlenzen wordt door het gebruik van HYLO- COMOD® aangenamer, zonder dat zich korstjes of schilfertjes vormen. Omdat HYLO-COMOD® geen conserveringsmiddel bevat wordt het ook bij zeer langdurig gebruik goed verdragen.

Fabrikant:
URSAPHARM Arzneimittel GmbH & Co KG,
Industriestraße,
D-66129 Saarbrücken