Ben je klaar voor dé ultieme roadtrip? De combinatie vakantie, auto en kinderen lijkt misschien voor sommige ouders geen topidee, maar met deze tips rijd je fluitend richting de Oostenrijk of de Côte d’Azur. Een goede voorbereiding is het halve werk!  

  1. Zorg voor entertainment

Zodra je in je auto stapt, ben je al op vakantie. Niet dus! Kinderen hebben een heel andere definitie van tijd. Soms hoor je vanaf de achterbank al na een half uur: ‘Zijn we er al?’ en dan heb je nog zo’n dertien uur te gaan. Zorg dus dat je van tevoren hebt bedacht hoe je de kinderen bezighoudt. Zo hou je het wel zo rustig en gezellig in de auto. Zorg bijvoorbeeld voor speelgoed in een handige speelgoedzak die je aan de achterkant van de voorstoel hangt.

  1. Rijd ’s nachts

’s Nachts is het veel rustiger op de weg. Je kunt lekker doorrijden en bent eerder op plaats van bestemming. Daarnaast slapen je kinderen op de achterbank en hebben ze tijdens die uurtjes ook geen entertainment nodig. Zo kun jij je volledig op de weg focussen. Zorg wel dat je van tevoren goed uitgerust bent.

  1. EHBO-kit in de auto

In het verkeer en op reis kan er veel gebeuren. Zorg dat je daarop bent voorbereid. Met een EHBO-kit
in de auto kun je bij kleine ongelukjes verzorging toepassen bij jezelf en je kinderen. Daarnaast is in
sommige Europese landen de EHBO-koffer zelfs verplicht (Griekenland, Hongarije, Kroatië,
Oostenrijk, Slowakije, Tsjechië, Turkije). Bij controle riskeer je dan een boete. Dat wil je natuurlijk
graag voorkomen. Zorg dus dat de EHBO-kit in je auto ligt, ook als je alleen door die landen heen
rijdt. Meer informatie is te vinden op de website www.auto-onderdelen24.nl.

  1. Stop regelmatig

Kinderen hebben veel energie en willen lekker bewegen. Stop regelmatig zodat ze even kunnen rennen en spelen. De meeste parkeerplaatsen langs snelwegen hebben een kinderspeelplaats. En je kunt gelijk even een plaspauze doen.

  1. Thermoskan voor flesvoeding

Door warmte in de auto kan melk snel bederven. Het is dus niet handig flesvoeding thuis klaar te maken en in een koelbox te bewaren tijdens een lange reis. Het is veel handiger om een thermoskan te vullen met heet water voor onderweg. Samen met mineraalwater en poedermelk maak je het flesje ter plekke vers klaar.

  1. Wagenziekte

Krijgt je kind last van wagenziekte? Zorg dat je overgeefzakjes van papier in de auto bij de hand hebt. Je kunt namelijk niet altijd overal stoppen. Om wagenziekte te voorkomen kunnen kinderen het best naar buiten kijken en niet in de auto lezen. Probeer ook niet abrupt af te remmen of op te trekken.