Jonge mannen met vruchtbaarheidsproblemen kunnen in de toekomst ook last krijgen van andere gezondheidsprobelmen, zo blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het blad Fertility and Sterility. Met name hart- en vaatziekten, huidproblemen en een hoge bloeddruk worden geassocieerd met sperma van slechte kwaliteit. Dit ontdekten onderzoekers van de Stanford University naar aanleiding van een project waarvoor de gegevens van bijna 9.400 mannen van 30 tot 50 jaar oud onderzocht werden. Al deze mannen bezochten een vruchtbaarheidskliniek.

Volgens onderzoeker Barry Behr is dit niet per se slecht nieuws: "Dit zou een geweldige kans kunnen zijn voor jonge mannen om een kijkje te nemen in de toekomst van hun gezondheid. Spermacellen bewegen en zijn groot en we kunnen ze tellen. Als dit echt klopt - en we geloven dat dat zo is - dan geeft de kwaliteit van het sperma een hele goede indicatie over de algehele gezondheid.

Eerder bleek al dat zaken als overgewicht, roken en kanker invloed kunnen hebben op de vruchtbaarheid. Het zou dus kunnen dat hieraan werken de kwaliteit van het sperma - en dus de algehele gezondheid - verbetert. Onderzoekers stimuleren mannen dan ook om, als ze last hebben van vruchtbaarheidsproblemen, hun levensstijl eens onder de loep te nemen en daar iets mee te doen.

Bron: Foxnews.com