Het onderzoek werd uitgevoerd door Dr Oscar Franco van de University of Cambridge. Hij bestudeerde al het bestaande bewijs rondom de effecten van het eten van chocolade op hartaanvallen en beroertes en analyseerde de resultaten van zeven andere onderzoeken, waarbij meer dan 100.000 mensen betrokken waren. Voor elk onderzoek vergeleek hij de resultaten van de groep die weinig chocolade at met de resultaten van de groep die juist veel chocolade at.

Vijf van de zeven onderzoeken lieten zien dat meer chocolade eten de kans op een hartziekte met maar liefst 37 procent kon verkleinen. Wie maar een klein beetje chocolade at liep ook minder risico, maar in dat geval beperkte dat zich tot 29 procent.

Wel waarschuwt Dr Franco dat het type chocolade dat je eet van belang is. Veel van de standaard repen die verkrijgbaar zijn, bevatten heel veel calorieën, waardoor je sneller aankomt en mogelijk weer meer risico loopt op diabetes. Ga dus het liefst voor donkere chocolade en kies een variant met zo min mogelijk toegevoegde stoffen. 

Eet jij ook graag een reep voor je gezondheid? Praat er over mee op het forum. Meer lezen over dingen die goed zijn voor je hart doe je in het dossier Hart & Cholesterol.

Bron: Daily Mail