Wat is er nu beter dan een prachtige, gezonde en sterke haardos? Het bezitten van mooi haar geeft je een flinke dosis zelfvertrouwen! Maar voor velen van ons is het bereiken van het ideaal van sterk en gezond haar vaak een uitdaging. Gelukkig zijn er veel manieren om je haar gezonder te maken en in dit artikel zullen we bespreken welke tips het beste werken voor het krijgen van sterk en gezond haar.

Eet gezonde voeding

Eten heeft een groot effect op de gezondheid van je haar. Eiwitrijk voedsel zoals vis, gevogelte en eieren, evenals groenten en fruit, zijn van belang voor het bevorderen van haargroei en het verbeteren van de algehele gezondheid van het haar. Neem hydraterend voedsel als watermeloen, sinaasappels en aardbeien in je dieet op, omdat deze het haar hydrateren en breuk kunnen voorkomen.

Zorg goed voor je hoofdhuid

De hoofdhuid is de basis voor gezond haar. Een droge, geïrriteerde huid op de hoofdhuid kan leiden tot broos en breekbaar haar. Een goede manier om je hoofdhuid gezond te houden is – naast het gebruik van goede haarproducten, zoals van Goldwell – om deze regelmatig te masseren. Het masseren van de hoofdhuid zorgt voor betere bloedcirculatie en stimuleert de haarzakjes. Hiermee wordt haargroei gestimuleerd en wordt de algehele gezondheid van het haar verbeterd. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je shampoo gebruikt en deze niet te vaak te gebruiken.

Vermijd warmtebehandeling en stijltangen

Stijltangen, krultangen en drogers geven je de look, maar na verloop van tijd kan het haarschade veroorzaken waardoor het haar broos en zwak wordt. Probeer deze tools dus zoveel mogelijk te vermijden en gebruik ze alleen wanneer absoluut nodig. Voordat je ze gebruikt, zorg ervoor dat je je haar goed beschermt met een warmtebeschermend middel. Overweeg ook om je haar natuurlijk te laten drogen.

Knip je haar regelmatig

Een knipbeurt om de acht weken kan wonderen verrichten voor gezond haar. Hiermee worden de gespleten haarpunten verwijderd en bevordert het de groei van nieuw en gezonder haar. Het is dus belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan om de gezondheid van je haar te verbeteren.

Gebruik de juiste haarproducten

Niet alle haarproducten zijn gemaakt om voor elk haartype te werken. Gebruik daarom producten die bij jou passen. Als je haar bijvoorbeeld droog en broos is, kan het helpen om Kérastase Resistance en hydraterende shampoos te gebruiken. Vermijd producten die siliconen bevatten omdat deze het haar kunnen verzwaren en ervoor kunnen zorgen dat haarzakjes verstopt raken, waardoor de gezondheid van het haar kan afnemen.