Iedereen met lang haar wil natuurlijk graag een hoofd vol met zijdezachte lokken haar. Sommigen kunnen dit moeiteloos bereiken, terwijl anderen hier veel moeite voor moeten doen. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen, die mee zullen helpen met het verkrijgen van een mooie, glanzende bos haar.

Olie in de puntjes

Heb je wel eens gebruik gemaakt van een haarolie? Er zijn verschillende oliën die je kunt gebruiken. Denk aan argan olie of kokosolie. Breng een kleine hoeveelheid olie aan in de punten van het haar. Je hoeft niet bang te zijn dat het haar hier vettig van wordt. Breng je een klein beetje olie aan in de lengte van het haar, zal je enkel het haar voeden en laten glanzen. Je zal niet bang hoeven zijn dat het haar hierdoor vettig wordt of sneller vettig wordt.

Gebruik minder shampoo

Wist je dat shampoo eigenlijk niet heel goed is voor het haar? Daarom is het belangrijk om het zo min mogelijk te gebruiken, en alleen aan te brengen waar nodig. Was dus alleen de bovenkant van het hoofd, en breng conditioner en het haarmasker enkel aan in de lengte van het haar en niet aan de bovenkant van het hoofd. Er zijn ook veel mensen die helemaal geen gebruik meer maken van shampoo, en alleen het haar wassen met water. Voor het haar doet dit echt wonderen.

Wees voorzichtig

Als je last hebt van pluizig haar, kun je overwegen om te stoppen met het borstelen van het haar. Met name wanneer het haar nat is na het wassen, is het haar kwetsbaar en breekt het snel wanneer je er doorheen borstelt. Dat kan zorgen voor pluizig haar. Borstel het bijvoorbeeld voorzichtig onder de douche of kam er rustig doorheen na het gewassen te hebben, en verder niet meer.

Kijk uit met hitte

Je weet vast dat het gebruiken van hitte niet heel goed is voor het haar. Het zorgt namelijk, zeker op lang termijn, voor schade. Dit wil je niet. Wanneer je graag hitte wil gebruiken op het haar, maak dan gebruik van een hitte beschermend product. Dit geldt voor het stijlen en krullen van het haar, maar ook föhnen is schadelijk voor het haar en kan op lang termijn het haar flink beschadigen. Vermijd het gebruiken van hitte zo veel mogelijk. Denk niet dat je helemaal geen hitte mag gebruiken, maar wees wel bewust van hoe vaak je hitte aanbrengt op het haar en houd hier rekening mee.