Ongeveer een op de acht Nederlanders heeft last van migraine. Deze groep bestaat vooral uit vrouwen; zij hebben twee tot drie keer vaker last van deze kloppende hoofdpijn. Tot nu toe was migraine maar moeilijk effectief te behandelen, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Wetenschappers van Harvard Medical School hebben migraine namelijk kunnen linken aan drie genen. Die ontdekking vormt een doorbraak in het vinden van een goede behandeling tegen migraine.


Vrouwen gevoeliger voor migraine
Uit het onderzoek bleek ook waarom vrouwen zoveel vaker last hebben van migraine: een van de genen was beter in staat om migraine te activeren in vrouwenlichamen, dan in het lichaam van een man. Het is belangrijk dat er een effectieve oplossing tegen migraine komt, want eerder bleek al dat mensen die last hebben van migraine, vaak ook meer kans hebben op hartproblemen.

Migraine voorkomen
Voor het ontwikkelen van een nieuwe behandelmethode, is tijd nodig. Wie regelmatig last heeft van migraine, kan ook zelf het een en ander doen om de overlast minder te maken. Het belangrijkste is het vinden van de triggers; de meeste mensen krijgen migraine omdat ze iets eten, vaak oude kaas, alcohol, noten, sojabonnen, chocolade, bananen, gist of citrusvruchten. Ook veranderingen in het weer of hormonen, sterke geuren, stress en allergie├źn kunnen een aanval veroorzaken. Door de juiste trigger te vinden en die vervolgens te vermijden, kunnen verschillende aanvallen voorkomen worden.

Is het te laat voor het voorkomen, dan kan migraine tegengegaan worden met pepermunt, een wandelingetje, een massage of vitamine B2, calcium, visolie en magnesium supplementen. Ook het hoofd warm of juist koud maken kan helpen.


Bron:Express.co.uk, OpposingViews