De mensen die weleens last hebben gehad van migraine, weten precies hoe afschuwelijk dat is en hoe lastig het kan zijn om zo’n aanval onder controle te krijgen. Maar wat is migraine dan? Migraine is een neurologische aandoening en het komt jammer genoeg heel vaak voor. De symptomen van migraine zijn extreem heftige hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. Migraine kan je leven met momenten behoorlijk lastig maken. Het enige wat je wilt doen als je migraine hebt is liggen in een stille en donkere kamer zonder enige prikkels, maar dit kan niet altijd. Natuurlijk wil je ook eigenlijk het probleem bij de kern aanpakken. In deze blog lees je alles over wat migraine is en wat je kunt doen om er vanaf te komen. 

Wat is migraine nu precies? 

Migraine is niet zomaar hoofdpijn. Dit is een heel bekende aanname van mensen die geen last hebben van migraine. Migraine is een echte aandoening die een serieuze impact heeft op het zenuwstelsel. Migraine ziet er ook voor iedereen anders uit, niet iedereen heeft dezelfde symptomen. Daarom kan het soms ook lastig zijn om migraine te herkennen. Een typisch kenmerk van migraine is kloppende hoofdpijn, alsof je je hartslag in je hoofd voelt. Daarbij komen vaak andere klachten zoals misselijkheid, duizeligheid en overgevoeligheid voor prikkels zoals licht en geluid. 

Waar komt migraine vandaan? 

Je kunt een probleem natuurlijk lastig oplossen als je niet weet waar het vandaan komt. De precieze oorzaak van migraine is lastig te achterhalen, maar er is wel gebleken dat er bepaalde triggers zijn waardoor zo’n aanval ontstaat. Denk hierbij aan stress, slaaptekort, ongezond eten, hormonen en bijvoorbeeld een extreem drukke omgeving. Het is fijn om te weten waar zo’n aanval vandaan komt, maar je wilt natuurlijk een oplossing. 

Wat kun je doen tegen migraine? 

Met extreme klachten migraine is je prioriteit natuurlijk het oplossen van dit probleem, maar omdat het zo lastig is om te achterhalen waar migraine vandaan komt is een oplossing ook niet zo makkelijk te geven. Het belangrijkste is dat je een gezonde en consistente levensstijl hebt. Zorg dat je goed en lang genoeg slaapt en probeer hier ook een goed ritme in aan te houden. Probeer stress te vermijden en neem momenten om even te ontspannen. Een goed dieet kan ook helpen om aanvallen te voorkomen. Koffie, alcohol en fastfood dragen allemaal niet bij aan het voorkomen van een migraineaanval. Natuurlijk moet je ook af en toe kunnen genieten, maar probeer eens bepaalde voeding te vermijden om te kijken of je verschil ziet. Met deze stappen kun je in ieder geval een begin maken om je migraine onder controle te krijgen.