Iedereen die hooikoorts heeft, hoeven we het niet uit te leggen. Deze periode van het jaar is afzien. Tranende en jeukende ogen en heel veel  snotteren en niezen. Je hebt hiervoor wel hooikoorts medicijnen, maar die gaan vaak gepaard met bijwerkingen. Veel mensen worden er duf en moe van. Wij kwamen laatst in aanraking met de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo en zij vertelden toch iets bijzonders: een paddenstoel om hooikoortsklachten mee te verminderen. Zou het?

De Traditionele Chinese Geneeskunde

Een paddenstoel?! Ja, de Reishipaddenstoel om precies te zijn. Dit is geen alledaagse paddenstoel die je bij de buurtsuper op de hoek haalt. Deze paddenstoel wordt al eeuwen ingezet in de Traditionele Chinese Geneeskunde voor uiteenlopdende klachten. Enkele voorbeelden:

  • Allergie, waaronder hooikoorts.
  • Detox
  • Verbeterde doorbloeding en bloedvaten
  • Goed immuunsysteem en de afweer

De Reishi was vroeger zelfs zo waardevol dat deze paddenstoel zijn gewicht in zilver waard was. Ondertussen beginnen we (in het Westen) ook steeds meer de therapeutische en medicinale waarde van de paddenstoel op waarde te schatten

Reishi en hooikoorts: hoe werkt het?

Wanneer je Reishi echt puur inneemt voor je hooikoortsklachten, kun je het beste de Reishi sporen innemen. De sporen van deze paddenstoel zitten namelijk boordevol met triterpenen. Triterpenen is hierbij jouw redder in nood.

Remt de aanmaak van histamine

Wanneer je namelijk last van hooikoorts hebt, heb je een teveel aan histamine in je lichaam. De verhoogde aanmaak van histamine komt als reactie op de pollen en krijg je de allergische reactie. Triterpenen hebben een remmende werking op de aanmaak van histamine. Het is een natuurlijke tegenhanger. Of in andere woorden: minder histamine betekent minder klachten. Door extra Reishi in te nemen, kan het zelfs zo zijn dat je geen hooikoortsmedicijnen meer in hoeft te nemen. Dit ligt er natuurlijk wel aan hoe erg jouw reactie is op de pollen. Sommige mensen hebben zelfs nog klachten nadat ze hooikoortsmedicijnen hebben ingenomen. Reishi is geen wondermiddel. Wel stimuleer je - of rem je eigenlijk af - de juiste processen in het lichaam zonder bijwerkingen. Alleen hierom is het al de moeite waard om het uit te proberen, toch?

Reishi Spore collectie van Mushrooms4Life

Belangrijk wanneer je wilt profiteren van Reishi bij hooikoorts is dat je kiest voor de sporen van de Reishi. De sporen bevatten driemaal zoveel triterpenen dan het vruchtlichaam. Vele malen effectiever bij het onderdrukken van de aanmaak van histamine. Wijzelf hebben het merk Mushrooms4Life gevonden en hebben hier veelbelovende verhalen over gehoord. Dit merk is opgericht door de internationale paddenstoelenexpert Martin Powell. Hij heeft meer dan 20 jaar werk verricht naar de medicinale werking van paddenstoelen. Naast Reishi vind je bij hun ook de medicinale paddenstoelen: Lion’s Mane, Cordyceps, Maitake, Shiitake en Chaga. In capsules, poeders en gecombineerd met andere paddenstoelen. Verder is het merk biologisch gecertificeerd.

Meer exclusieve producten?

Naast Reishi waren wij ook onder de indruk van de enorme hoeveelheden natuurlijke producten die Smart & Zo in haar assortiment heeft. Voor retailers is deze groothandel zeker een aanrader. Ze hebben voedingssupplementen en verzorgingsproducten die je niet overal vindt. Van paddenstoelsupplementen tot CBD olie. Hiermee kun je zeker jouw winkel onderscheiden van de rest.