Wil je plastische chirurgie, maar heb je niet genoeg spaargeld? Dan is geld lenen voor plastische chirurgie een optie. Lees hier meer.

Geld lenen voor plastische chirurgie

Plastische chirurgie om cosmetische redenen wordt vaak niet vergoed door je zorgverzekering. De kosten van plastische chirurgie lopen al snel op tot duizenden euro's. Heb je niet genoeg spaargeld? Dan kan geld lenen een optie voor jou zijn, maar is dat wel verstandig? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over geld lenen voor plastische chirurgie.

Waarom geld lenen voor plastische chirurgie?

Bij cosmetische ingrepen krijg je de optie om het bedrag in één keer of in termijnen te betalen. Gespreid betalen lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar het is belangrijk om je bewust te zijn dat de rente hierop vaak hoog is. In sommige gevallen rekenen klinieken zelfs de wettelijk maximale rente van 14%. Het alternatief is om het bedrag in één keer te betalen en het te financieren met een persoonlijke lening. De rente voor een persoonlijke lening is namelijk veel lager en de voorwaarden zijn gunstig.

Voor- en nadelen van een persoonlijke lening voor plastische chirurgie

Bij het kiezen om je plastische chirurgie te financieren met een persoonlijke lening is het belangrijk om de voor- en nadelen te kennen. Dit zorgt ervoor dat je een beslissing maakt die het beste past bij je financiële situatie. Hier zijn de voor- en nadelen:

Voordelen:

  • Je kunt meteen je behandeling ondergaan, ook al heb je hier geen spaargeld voor achter de hand.
  • Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd, zo weet je precies wat je maandelijkse lasten zijn.
  • Lage rente: veel ziekenhuizen werken samen met financiële instellingen, zodat je de kosten van een plastische ingreep in termijnen kunt betalen. Hier betaal je vaak een hogere rente dan bij een persoonlijke lening.

Tip! De rente tussen kredietverstrekkers verschilt sterk. Door je persoonlijke lening te vergelijken, vind je direct de lening met de laagste rente en bespaar je gemiddeld 783 euro op je lening. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Nadelen:

  • Geld lenen kost geld. Je betaalt rente over het totale leenbedrag. Je plastische ingreep financieren met een lening is altijd duurder dan betalen met spaargeld.
  • Als je het bedrag niet tijdig aflost, heeft dit mogelijk invloed op je kredietwaardigheid. Je krijgt dan een negatieve BKR-registratie, en dit kan ervoor zorgen dat het in de toekomst moeilijker wordt om geld te lenen.