Overweeg je om je te laten behandelen met Botox? Wellicht twijfel je hier nog over, of heb je geen goed beeld van wat Botox precies is. We vertellen je hier graag meer over, zodat jij straks helemaal op de hoogte bent van wat je allemaal mag verwachten van een Botox-behandeling, maar ook waar Botox allemaal voor gebruikt kan worden. We vroegen het een cosmetisch huidadviseuse van Botox Maastricht.

Wat is Botox precies?

“Laten we om te beginnen eens bekijken wat Botox precies is”, begint de adviseuse van Botox Maastricht. “Botox, ook wel bekend onder de naam botulinetoxine, is een neurotoxine die wordt gebruikt in zowel medische als cosmetische toepassingen. Op medisch gebied wordt Botox bijvoorbeeld gebruikt om spieren te verlammen die hyperactief zijn, zoals bij spasmen in de nek, blaas, of keel. Daarnaast wordt het ook wel gebruikt om het trekken van spieren te verminderen. Dit is het gevolg van een neurologische aandoening als dystonie of blefarospasmen (krampachtige oogleden). In cosmetische toepassingen wordt Botox gebruikt om rimpels en lijntjes te verminderen. Als je het laat injecteren in je huid, werkt het door de zenuwimpulsen naar de spieren te blokkeren die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van rimpels. Hierdoor worden de spieren ontspannen en vermindert de huid rimpels. Botox wordt dan ook vaak gebruikt om rimpels rond de ogen, wenkbrauwen en op het voorhoofd te verminderen”.

Botox wordt al vele jaren veilig gebruikt

“Botox werd voor het eerst gebruikt voor medische doeleinden”, vertelt de cosmetisch specialist van Botox Maastricht. “Dit was in de jaren 70, toen het eigenlijk nog alleen werd gebruikt voor het behandelen van spasmen. In de jaren 80 begon men Botox ook te gebruiken voor de behandeling van blefarospasmen, maar ook bij het verhelpen van strabismus (scheelzien). Het cosmetisch gebruik van Botox begon in de jaren 90. Men kreeg toen door dat het een middel is dat prima kan worden gebruikt bij het tegengaan van rimpels op het voorhoofd. In 2002 kreeg Botox daarnaast ook de goedkeuring van de FDA voor de behandeling van rimpels rond de ogen. Sindsdien is het gebruik van Botox voor cosmetische doeleinden sterk toegenomen. Het is nu een van de meest populaire cosmetische behandelingen ter wereld, gebruikt voor het verminderen van rimpels en lijntjes rond de ogen, wenkbrauwen en voorhoofd”, aldus de huidspecialist van Botox Maastricht.

Een behandeling bij Botox Maastricht

Voor een behandeling bij Botox Maastricht nodigen we je uit om een afspraak te maken met de Kliniek. Zij hebben specialisten klaarstaan die veel ervaring hebben met het gebruik van Botox. Zij zorgen voor een veilige behandeling die voor het gewenste resultaat zorgt. Heb jij last van rimpels, of vind je dat er net even teveel lijntjes in je gezicht zitten? Dan bekijken zij graag hoe ze ervoor zorgen dat dit verholpen wordt. Ze maken dan een afspraak voor een behandeling met Botox in de kliniek, waarbij ze er alle tijd voor nemen om jou perfect te helpen zodat je als tevreden klant naar huis gaat.