Een natuurlijke make-up look kan erg mooi zijn, vooral als je niet te veel op wilt vallen, maar toch wilt stralen. Maar hoe creëer je deze look nu eigenlijk? In dit artikel lees je handige tips en tricks om de ultieme natuurlijke make-up look te creëren. Laten we meteen beginnen!

#1 Begin bij de basis

Een goede basis is essentieel voor een mooie make-up look. Begin met het reinigen en hydrateren van je gezicht. Breng vervolgens een primer aan die aansluit bij jouw huidtype en laat deze goed intrekken. Kies daarna voor een lichte foundation of BB cream die de huid niet te veel bedekt, maar wel egaler maakt. Breng deze aan met een lichte hand en blend goed uit richting de hals.

#2 Breng subtiele kleuren aan

Een natuurlijke make-up look draait om subtiele kleuren. Kies daarom voor warme kleuren die dicht bij jouw eigen huidskleur liggen. Een mooie blush op de appeltjes van de wangen en een lichte poeder op de neus, voorhoofd en kin geven net dat extra beetje kleur. Voeg eventueel een subtiele highlighter toe aan de jukbeenderen en het wenkbrauwbot.

#3 Accentueer de ogen

Bij een natuurlijke make-up look horen subtiele oogmake-up accenten. Kies voor natuurlijke kleuren, zoals bruintinten en lichte goudkleuren, om de ogen mee aan te zetten. Breng een dunne eyeliner aan langs de bovenste wimperrand en kies voor een mascara die volume en lengte geeft zonder dat deze te veel klontert.

#4 Verzorg je lippen

Een mooie natuurlijke lip look bereik je door te kiezen voor een subtiele lippenstift, lipgloss of balsem. Kies bijvoorbeeld voor een zachte peach of roze tint, of ga voor een doorzichtige glans. Verzorg je lippen wel goed door deze regelmatig te scrubben en te voorzien van een laagje lippenbalsem.

#5 Finishing touch

Als laatste stap kun je nog een fixing spray gebruiken om je make-up langdurig te laten zitten. Heb je een glimmende huid na het aanbrengen van de make-up? Gebruik dan een matterende poeder om de glans te verminderen. Spuit een heerlijke parfum van Notino NL op en je bent ready-to-go!