Een slecht gebit kan allerlei klachten veroorzaken: aften, een slechte adem of zelfs infecties. Dit is niet altijd afhankelijk van poetsen; sommige mensen hebben van nature een slechter of zwakker gebit dan anderen. Vooral voor die mensen hebben Franse onderzoekers een revolutionaire ontdekking gedaan: ze hebben een speciale gel samengesteld die ervoor zorgt dat een gaatje binnen een maand vanzelf weer dichtgroeit.Hormonengel
De gel bestaat onder meer uit melanocyt-stimulerende hormonen (MSH), hormonen die de productie en afgifte van melanine in huid en haar stimuleren. Door de gel om het gaatje te smeren, worden de cellen in de tanden gestimuleerd om zich te regenereren, wat binnen een maand leidt tot een tand die weer als nieuw is. Hierdoor zal het niet meer nodig zijn om pijnlijke boringen te doen. Voor het echter zover is, zullen er eerst nog meer praktijktests uitgevoerd worden.

Geen tandpasta
De gel werkt niet als tandpasta, het is echt een oplossing, geen middel om gaatjes te voorkomen. Een goede mondverzorging blijft dus belangrijk, om verdere gebitsproblemen te voorkomen. Dit kan door goed te poetsen, maar ook door gezond te eten. Laat bijvoorbeeld erg zure of zoete snacks liever staan en poets je tanden niet na het eten of drinken van iets zoets of zuurs. Dat tast namelijk de beschermlaag van de tanden aan en kan ervoor zorgen dat bacteriƫn de kans krijgen de tand als het ware aan te vreten.