Ben je aan het kijken naar een goede tandartsverzekering Univé, maar lukt het maar niet om een goede af te sluiten? Je denkt er eigenlijk niet over na wat er allemaal bij komt kijken en wat je allemaal nodig hebt. Zeker niet als je nog nooit wat aan jouw tanden hebt hoeven laten doen. Het is daarom goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn en de stappen te doorlopen die voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt. Maar welke stappen zijn dit precies? Lees snel verder en zorg voor de beste tandartsverzekering voor jouw situatie.

Hoge kosten voor tandheelkundige zorg

Je kan je als eerste afvragen waarom je een tandartsverzekering nodig hebt. Tandheelkundige zorg is niet goedkoop. Afhankelijk van de behandelingen die je uit gaat voeren, komen er namelijk hoge kosten bij kijken. De regelmatige controles zullen jouw portemonnee niet zo snel leegtrekken. Alleen complexere behandelingen, zoals het vullen van gaatjes en een wortelkanaalbehandeling, zorgen voor een rekening waar je wel eens van kan schrikken. De verzekering moet voorkomen dat je deze bedragen zelf moet betalen. Hoe fijn is het als je je hier geen zorgen meer over hoeft te maken?

Financiële bijdrage voor jouw tanden

Een tandartsverzekering van Univé kan jou dus helpen bij de onverwachte kosten die bij jouw tanden kunnen komen kijken. Het dekt vaak een deel of zelfs alle kosten van tandheelkundige behandelingen, afhankelijk van het type polis dat je kiest. Door een tandartsverzekering af te sluiten, kun je met een gerust hart naar je tandartsafspraak gaan, wetende dat je gedekt bent als er iets moet worden gerepareerd. Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen jouw portemonnee en het verbeteren van de tanden. Let er dan wel op dat je een goede dekking krijgt. Deze moet bij jouw behoeften aansluiten.

Een dekking die past bij behoeften

Dan door naar het afsluiten van de verzekering. Je hebt ongetwijfeld al een basisverzekering bij een zorgverzekeraar afgesloten. Bij dezelfde verzekeringsmaatschappij kan je ook jouw tandartsverzekering terugvinden. Bepaal hiervoor eerst jouw behoeften. Welke behandelingen verwacht je in de toekomst uit te voeren? Vanuit hier kies je een polis die het beste bij je past. De polis geeft de dekking aan van de verzekering weer, maar er hangt wel weer een andere premie aan. Jouw verzekering moet qua maandlasten immers ook bij je passen, omdat je anders in de financiële problemen past.

Alles direct kunnen aanvragen

Heb je een verzekering gevonden die qua dekking en prijs bij je past? Vergeet dan niet om de polisvoorwaarden door te nemen. Hierin wordt onder andere gesproken over de behandelingen die wel en niet gedekt worden. Sommige plannen dekken alleen basiszorg, terwijl andere ook complexere procedures omvatten. Ook de wachttijd staat hierin. Dit is de tijd waarmee je rekening moet houden voordat je gebruik kan maken van bepaalde dekkingen. Is alles naar wens? Dan vraag je de verzekering met een aantal gegevens aan, betaal je de eerste premie en kan je profiteren van de verzekering.