Een goede mondverzorging is om verschillende redenen belangrijk. Zo verzekert het je van een frisse adem, helpt het gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen en verkleint dit het risico op bijvoorbeeld aften. Aften zijn kleine zweertjes in de mond, die bijzonder pijnlijk kunnen zijn. Ze houden vaak meerdere dagen tot zelfs enkele weken aan bij een slechte mondverzorging. Overigens zijn aften niet per definitie het gevolg van een slechte verzorging van het gebit en tandvlees; ze kunnen ook andere oorzaken hebben. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je voor een goede mondverzorging zorgt. Het begint bij een tandenborstel en de juiste tandpasta. 

Tip: kijk eens bij Sunstargum.com als je momenteel op zoek bent naar een nieuwe elektrische tandenborstel. Deze partij biedt een innovatief product die je problemen met het gebit helpt tegen te gaan. 

Focus je niet uitsluitend op een tandenborstel en tandpasta

Houd er rekening mee dat een tandenborstel en kwalitatief goede tandpasta alleen niet voldoende zijn. Een goede mondverzorging gaat verder dan dat. Gebruik bijvoorbeeld ook tandenstokers GUM, een flexibel product dat bijdraagt aan een gezond gebit en goed onderhouden tandvlees. Bloedend tandvlees en vergelijkbare irritaties worden zo voorkomen. Met deze flexibele tandenstokers van GUM is het mogelijk om vuil wat zich tussen de tanden en kiezen ophoopt te verwijderen. Het is niet altijd even gemakkelijk om met een tandenborstel op deze plekken te komen. Dankzij het elastische karakter van deze tandenstokers zijn ze eenvoudig te gebruiken. 

Kies voor een elektrische tandenborstel 

Bij de aanschaf van een nieuwe tandenborstel heb je de keuze uit een handtandenborstel en een elektrisch model. Veel tandartsen en mondhygiënisten raden een elektrisch model aan. Het voordeel hiervan is onder meer dat deze de tandplak op tanden en kiezen beter verwijderen. Met een handtandenborstel blijft er zeker op lastig bereikbare plekken al snel tandplak achter. Tandplak tast het glazuur aan, waarmee de kans op cariës toeneemt. Daarbij kun je met een elektrische tandenborstel ook in algemene zin makkelijker op lastig te bereiken plekken komen. Denk hierbij aan de ruimte rondom je verstandskiezen. Kies voor een kwalitatief goede elektrische tandenborstel; je zal er jaren plezier van hebben. 

Bezoek de tandarts of mondhygiënist 

Het belangrijkste is wellicht nog wel het jaarlijkse bezoek aan de tandarts en mondhygiënist. Een tandarts controleert het gebit en verwijdert de achtergebleven tandplak. Zo wordt voorkomen dat tandplak zich uiteindelijk ontwikkelt tot een gaatje.