Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen: de TransPRK no-touch methode, de IntraLasik Femtosecond en de Lasek. Uit een vooronderzoek voor ooglaseren zal blijken welke behandeling voor jou geschikt is.

TransPRK no-touch methode

Bij deze ooglaserbehandeling worden je ogen niet aangeraakt. De correctie wordt volledig uitgevoerd door de computergestuurde laser. De laser verwijdert eerst het derde laagje van het hoornvlies: het epitheel. Daarna behandelt de laser subtiel je sterkte. Uiteraard onder supervisie van de refractiechirurg. Voor het herstel plaatst de refractiechirurg een beschermlensje.

Modernste ooglaserbehandeling

De TransPRK ooglaserbehandeling is een van de modernste manieren om je ogen te laten laseren. Het is een verbeterde versie van de volgende ooglaserbehandelingen: LASEK, Epi-LASIK en PRK.

Voordelen TransPRK:

  • Geen flap
  • Er wordt niet in je ogen gesneden
  • 1 handeling van 30 seconden per oog
  • Pijnloos, want je bent verdoofd

Wanneer TransPRK?

Een TransPRK ooglaserbehandeling is mogelijk bij de oogafwijking bijziendheid tot -8 en een cilinderafwijking tot 4,5.

IntraLasik Femtosecond

Bij deze ooglaserbehandeling wordt een dun hoornvliesflapje gemaakt. Daarna corrigeert de computergestuurde laser je sterkte. Na de ooglaserbehandeling plaatst de refractiechirurg het flapje weer terug.

Meest toegepaste methode

De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is wereldwijd de meest toegepaste methode. Het is een verbeterde versie van de Lasik methode. Hierbij werd het flapje nog met een mesje gemaakt; nu gebeurt dat door de laser.

Voordelen IntraLasik

Het is een geliefde methode, omdat je enkele uren na de behandeling alweer scherp kunt zien. Daarnaast is de herstelperiode ten opzichte van de andere ooglaserbehandelingen sneller.

Wanneer IntraLasik?

Een IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is mogelijk bij oogafwijkingen tussen de -10 en +4,5 en een cilinderafwijking tot 6.

Lasek

Bij deze ooglaserbehandeling wordt het epitheel verwijderd met een alcoholoplossing. Daardoor kan de laser bij het gedeelte komen dat gecorrigeerd moet worden. Hierna corrigeert de laser dus je sterkte. Voor het herstel plaatst de refractiechirurg een beschermlensje.

Lasek vaak mogelijk

De Lasek ooglaserbehandeling is vaak mogelijk wanneer andere methodes niet mogelijk zijn. Zo kan deze behandeling uitgevoerd worden bij:

  • Droge ogen
  • Een dun hoornvlies
  • Een lage sterkte
  • Bepaalde beroepen en sportbeoefenaars

Wanneer Lasek?

Een Lasek ooglaserbehandeling is mogelijk bij oogafwijkingen tussen de -8 en +4 en een cilinderafwijking tot 6.