We hebben er allemaal weleens last van: gevoelige, geïrriteerde of droge ogen. Dit kan iets onschuldigs en van korte duur zijn, zoals het weer, te lang achter de computer zitten of moe zijn. Maar soms is het niet onschuldig en vragen onze ogen om meer zorg. Voor mensen die lenzen dragen en gevoelige ogen hebben, kan dit echter extra vervelend zijn. Wat kun je doen om gevoelige ogen te ondersteunen?

Allereerst is het belangrijk om je ogen regelmatig te laten controleren. Tachtig procent van de oogaandoeningen kunnen voorkomen worden, indien ze in een vroeg stadium vastgesteld worden. Onvoldoende mensen laten hun ogen regelmatig checken. Ook voor lenzendragers is het belangrijk om goed voor je ogen te zorgen; bezoek dus regelmatig een contactlensspecialist, oogarts of optometrist.

Als je last hebt van gevoelige ogen zijn lenzen die je minder lang draagt een optie. Lenzendragers hebben vaker last van droge ogen omdat lenzen de zuurstoftoevoer naar het oog beperken. Met name aan het einde van de dag kan je last hebben van droge of branderige ogen of het gevoel dat er een vuiltje in je ogen zit. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor weeklenzen als je snel last hebt van droge ogen. Deze lenzen kan je een week lang 24 uur dragen of twee weken lang, waarbij je ze in de avond bij het uitdoen goed met lenzenvloeistof moet schoonmaken.

Het is ook mogelijk dat je last hebt van gevoelige ogen doordat je de verkeerde soort lenzen draagt of de verkeerde lenzenvloeistof gebruikt. Hierdoor kan het functioneren van je ogen verstoord worden. Zorg er dus voor dat je weet welke lezen bij jouw ogen passen en welke verzorgingsproducten jouw ogen ondersteunen. Bij oogzorgproducten.nl worden uiteenlopende producten verkocht die klachten verlichten die gepaard gaan met bijvoorbeeld allergieën zoals hooikoorts, maar ook middelen tegen droge, geïrriteerde of jeukende ogen. Je hebt maar twee ogen om te zien, dus zorg er goed voor!