Zo tussen je 45ste en 50ste breekt het einde van je vruchtbare periode aan en kom je ‘in de overgang’ of ‘menopauze’. Je lichaam maakt steeds minder oestrogeen aan en je menstruatie houdt uiteindelijk op. Omdat de vermindering van oestrogeen in je lichaam schoksgewijs verloopt, ontstaan schommelingen in je ‘hormoonhuishouding’. En deze kunnen bij de meeste vrouwen vervelende overgangsverschijnselen veroorzaken, zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, wisselende stemmingen en een neerslachtig gevoel. Daarnaast krijgt je lichaam tijdens de overgang te maken met verschillende lichamelijke veranderingen. Ook daarom hebben vrouwen in de overgang een andere behoefte aan vitamines en mineralen.

<script type="text/javascript"></script><noscript>&amp;lt;a href="http://www.ad-skills.nl/openx/live/www/delivery/ck.php?n=ab629213&amp;amp;amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" mce_href="http://www.ad-skills.nl/openx/live/www/delivery/ck.php?n=ab629213&amp;amp;amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" target='_blank'&amp;gt;&amp;lt;img src="http://www.ad-skills.nl/openx/live/www/delivery/avw.php?bannerid=2361&amp;amp;amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;amp;amp;n=ab629213&amp;amp;amp;ct0=INSERT_CLICKURL_HERE" mce_src="http://www.ad-skills.nl/openx/live/www/delivery/avw.php?bannerid=2361&amp;amp;amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;amp;amp;n=ab629213&amp;amp;amp;ct0=INSERT_CLICKURL_HERE" border='0' alt='' /&amp;gt;&amp;lt;/a&amp;gt;</noscript>

Fit tijdens de overgang!
Uiteraard is het verstandig als je –ook of juist tijdens de overgang- voldoende beweegt, goed slaapt en gezond eet. Maar dat is niet altijd makkelijk. Het kan dan ook zijn dat je wat extra ondersteuning kunt gebruiken. En Davitamon Femfit Overgang biedt je die: alle ingrediënten in Davitamon Femfit Overgang zijn bedoeld als aanvulling op je voeding tijdens de overgang. Zo helpen vitamine B6 en zink om je hormoonhuishouding in balans te houden. Zijn vitamine B8, B12 en magnesium goed voor je gemoedstoestand en draagt vitamine B5 en ijzer bij aan fitheid. Tegelijkertijd helpt Cimicifuga racemosa (ook wel zilverkaars en vrouwenwortel genoemd) bij opvliegers en nachtelijk transpireren.

Behoud van sterke botten en een mooie huid
De overgang kan van invloed zijn op de stevigheid van de botten. Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Het is van belang voor het behoud van sterke botten. Daarom adviseert de Gezondheidsraad vrouwen vanaf 50 jaar om dagelijks 10 µg vitamine D extra in te nemen naast de normale voeding. Ook kan de overgang de soepelheid van je huid beïnvloeden, doordat deze minder collageen ‘produceert’ en zodoende minder elastisch wordt. Om de huid van binnenuit te versterken en de vorming van collageen te ondersteunen, kun je vitamine C gebruiken. Bovendien helpen vitamine A, B2, B3, B8 en de mineralen jodium en zink om je huid gezond te houden.