In dit artikel benoem ik 4 natuurlijke manieren om lichamelijke erectieproblemen te overwinnen.

De volgende oplossingen verbeteren de doorbloeding van je penis en kunnen erectieproblemen op natuurlijke wijze verhelpen:

#1: Stop met roken

Lichamelijke erectieproblemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende fysieke factoren. Het roken van sigaretten is daar één van.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die roken een grotere kans hebben op erectieproblemen (1). Om een stevige erectie te krijgen moet een man een goede bloedtoevoer naar zijn penis hebben.

Roken beschadigt de bloedvaten en leidt tot een slechte bloedtoevoer naar de penis. Roken kan ook de hoeveelheid stikstofmonoxide verminderen, een stof die een belangrijke rol speelt in erecties.

Daarom is stoppen met roken altijd een goed idee. Hoe eerder hoe beter.

#2: Sport en beweeg regelmatig

De gezondheidsvoordelen van sporten en bewegen gaan veel verder dan alleen je hart, bloeddruk, gewrichten en je humeur. 

Meer beweging verbetert ook je seksleven. Sporten is namelijk goed voor de bloedsomloop in je lichaam (2). Dit is belangrijk voor het krijgen en behouden van harde erecties. Zonder een goede doorbloeding naar de penis kunnen erectieproblemen optreden.

Begin vandaag nog met wandelen, hardlopen, zwemmen of een andere activiteit die je leuk vindt.

#3: Let op een gezond gewicht

De negatieve effecten van overgewicht zijn nauw verbonden met erectieproblemen. 

Zwaarlijvigheid onder mannen vormt dan ook een risicofactor voor erectiestoornissen. 

Gelukkig is een erectiestoornis door overgewicht grotendeels omkeerbaar. Dat blijkt uit een Italiaanse studie waaruit bleek dat de erectiele functie van mannen met overgewicht aanzienlijk was verbeterd na te zijn afgevallen (3). 

Heb je erectieproblemen en last van overgewicht? Probeer dan om minimaal 10% van je huidige lichaamsgewicht kwijt te raken. Dus voor een man van 100 kilo is dat 10 kg  aan overtollig gewicht eraf.

#4: Eet minder voeding met veel verzadigde vetten, cholesterol of suiker

Een ongezond dieet is niet alleen slecht voor de lijn, het kan erecties ook laten verdwijnen.

Het voedsel dat je eet heeft namelijk veel invloed op de werking van je geslachtsdeel.

Het consumeren van veel voedingsmiddelen met verzadigde vetten en suikers verhogen de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Dit is slecht voor de bloedvaten en bloeddoorstroming naar de penis.

Door gezond te eten verminder je de kans op vernauwde bloedvaten. Een voedingspatroon dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen, vis, gevogelte en vetarme zuivelproducten draagt hieraan bij.

De juiste voeding eten is niet alleen goed voor het krijgen van harde erecties, het draagt ook bij aan een goede spermakwaliteit en geeft je testosterongehalte een boost.

Een handjevol noten kan al wonderen doen, zo ontdekten de onderzoekers. Deelnemers met erectiestoornissen aten drie weken lang 100 gram pistachenoten. Ze zagen vrijwel allemaal een aanzienlijke verbetering in hun erectiele functie. 

Hoe dat komt? Pistachenoten bevatten een flinke hoeveelheid van het aminozuur L-arginine, dat de aanmaak van stikstofmonoxide in het lichaam stimuleert.

In een grootschalige en langdurige studie (tien jaar durend) onder meer dan 25.000 mannen, vonden onderzoekers dat mannen die voedingsmiddelen aten die die rijk zijn aan flavonoïden, minder kans hadden op erectiestoornissen (4). Flavonoïden zijn antioxidanten en worden aangetroffen in bijna alle soorten groenten en fruit. 

Referenties

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405456915000206

  2. http://www.smoa.jsexmed.org/article/S2050-1161(18)30029-1/fulltext

  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1479584/

  4. http://ajcn.nutrition.org/content/early/2016/01/06/ajcn.115.122010