Seksuele problemen kunnen de zin in seks behoorlijk verzieken. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om je seksleven weer op de rit te krijgen. 

Je seksuele gezondheid gaat hand in hand met je mentale en fysieke gesteldheid. Gaat het psychisch of fysiek niet goed met je, dan zal dit ook ten koste gaan van je seksleven.

 Hoe krijg je weer plezier in seks na seksuele problemen? Hieronder enkele tips om de plezier in seks te behouden of te hervinden: 

Tip #1: wees open en eerlijk

 Praten over seks kan moeilijk zijn als je je schaamt of bang bent om je sekspartner te beledigen. Maar communicatie is belangrijk als de seks niet meer bevredigend is. Een openhartig gesprek kan je partner aanmoedigen om zijn of haar gevoelens met je te delen. 

Leg uit hoe je het graag anders wilt, zonder de ander te moraliseren of dingen te verwijten. Kies wel het juiste moment voor dit gesprek. 

TIp #2: doe aan rollenspellen

 Een spannend rollenspel kan heel leuk en spannend zijn. Zoek eerst uit wat jullie fantasie is. 

Waar raak je opgewonden van? Wat windt je op? Is het die sexy schoonmaakster die binnen komt vallen? Of is het die massagetherapeut die er wel héél aantrekkelijk uit ziet? 

Denk aan alle scenario’s die je opwinden. Je stoutste dromen zijn een geweldige inspiratie voor al je rollenspellen.

 Sommige fantasieën kun je meteen uitvoeren, andere hebben een beetje voorbereiding nodig. Als je een kinky rollenspel wilt, dan kan een ondeugend kostuum erg leuk zijn. Durf elkaar te verrassen en je zult zien dat het plezier in seks weer razendsnel terug komt.

Tip #3: gebruik seksspeeltjes

 Seksspeeltjes zijn een eenvoudige en veilige manier om je seksleven op te fleuren. Je leert ook elkaars lichaam beter kennen. Laat de angst voor het onbekende je er niet van weerhouden om de lol in seks weer terug te krijgen. Speelgoed voor volwassenen kan heel spannend en opwindend zijn.