Zweetvoeten kunnen voor heel wat ongemakkelijke situaties zorgen en vergroten de kans op voetschimmel. Tijd om er iets aan te doen. Hoewel het lijkt of zweetvoeten vooral genetisch zijn en niet te verhelpen, heeft The American Podiatric Medical Association een aantal manieren gevonden om ze wél effectief te bestrijden.

1. Wassen
Zweet stinkt niet. De bacteriën zorgen voor de nare lucht die met zweetvoeten geassocieerd wordt. Voorkom de ontwikkeling van die bacteriën en was je voeten dagelijks goed met antibacteriële zeep en water. Vergeet ook niet om tussen je tenen te schrobben.

2. Drogen
Ook je voeten goed afdrogen is belangrijk. Spuit je voeten daarna in met een speciaal voetenpoeder of anti-voetschimmelpoeder. Voetschimmel ontstaat meestal tussen de tenen, maar kan voorkomen worden als die goed afgedroogd worden.

3. Draag goede sokken
Je sokken zijn van invloed op de mate waarin je last hebt van zweetvoeten. Draag het liefst sokken van synthetische materialen, die houden het vocht weg van de huid. Wissel daarnaast gedurende de dag een aantal keer van sokken en zorg dat je ook onderweg altijd een schoon paar bij je hebt.

Bron: Yahoo

Vind ons leuk op Facebook