Vitamines zijn essentieel om gezond en vitaal te blijven. De meeste mensen zijn zich hier bewust van en eten dagelijks verse groente en/of fruit. Deze producten zitten vaak bomvol vitamines. Helaas krijgt niet iedereen voldoende vitamines binnen. Geldt dit ook voor jou? Dan bouw je mogelijk te weinig weerstand op. Hierdoor kun je eerder ziek worden en ben je vatbaarder voor virussen en bacteriën. Reden genoeg om hier verandering in te brengen. De onderstaande 4 tips helpen jou hier een handje bij.

1. Ruil ongezonde snacks in voor gezonde snacks

Veel mensen vinden het lekker om zo nu en dan een ongezonde snack te eten. Zo eet je ’s avonds bij de koffie mogelijk een koek. Daarnaast trekken sommige mensen in de avond een zak chips open. Koeken en chips zijn lekker, maar niet gezond. Er zitten namelijk geen vitamines in. Ruil ongezonde snacks daarom in voor gezonde snacks. Neem bijvoorbeeld wat snackgroenten mee uit de supermarkt. Deze groenten kun je ook meenemen naar jouw werk. Door regelmatig zo’n gezonde snack te eten, krijgt jouw lichaam aanzienlijk meer vitamines binnen.

2. Eet minimaal eenmaal per week vis

Als we het over vitamines hebben, denken veel mensen al snel aan groente en fruit. Deze producten zitten inderdaad boordevol vitamines. Toch bevatten ze niet alle vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Probeer daarom ook minimaal één keer per week vis te eten. Waarom? Omdat vis en schaaldieren visolie bevatten. Deze olie is belangrijk om voldoende weerstand op te bouwen. Helaas maakt ons lichaam deze vetzuren zelf niet aan. Reden genoeg om regelmatig vis te eten.

3. Ga regelmatig naar buiten

Wie denkt dat ons lichaam alleen vitamines binnenkrijgt door voeding, heeft het mis. Onder invloed van zonlicht wordt namelijk vitamine D aangemaakt. Reden genoeg om regelmatig naar buiten te gaan als de zon schijnt. Ga bijvoorbeeld eens een blokje om als de zon schijnt. Jouw lichaam maakt zo niet alleen vitamine D aan, maar je bent ook nog eens gezond bezig. Omdat je in beweging bent, worden overtollig vetten namelijk sneller verbrand. Vitamine D zorgt ervoor dat kalk en fosfaat opgenomen worden uit ons eten. Dit is belangrijk voor de opbouw van botten en tanden.

4. Maak gebruik van voedingssupplementen

Vind je het lastig om voldoende vitamines binnen te krijgen? Dan kun je de Schijf van Vijf volgen. Deze schijf helpt jou om de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding. Toch lukt het sommige mensen zelfs met behulp van deze schijf niet om voldoende vitamines binnen te krijgen. In dat geval bieden voedingssupplementen uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld iedere dag een tabletje innemen om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Voedingssupplementen zijn er overigens in allerlei soorten. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte supplement te vinden.