Lunch met soep
Waarom een broodje eten, als je ook kunt genieten van soep? Als basis gebruik je een halve kilo ui, 250 gram wortels en 250 gram bleekselderij. Breng dit aan de kook en laat het sudderen. Breng het vervolgens op smaak met wat zout en wijnazijn en zeef het eventueel als je het nog te grof vindt. Je kunt eventueel ook andere (restjes) groente toevoegen, voor een ander smaakje of een extra bite.

Verwerk fruit in moes of taart
Het lijkt misschien niet heel gezond, maar het is wel een mooie manier om extra fruit binnen te krijgen: verwerk het in een moes of een taart. Door suiker te vervangen door kaneel, agavesiroop, steranijs of andere zoetmakers, is dit ook niet slecht voor je lijn. De moes kun je eventueel ook combineren met wat frisse magere yoghurt, als toetje.

Kies voor afwisseling
Elke dag dezelfde dingen eten is niet leuk en maakt het moeilijker. Varieer daarom. Probeer ook eens wat vergeten groenten en fruit uit andere landen. En kijk naar combinaties met kruiden of andere bereidingswijzen. Een appel lijkt misschien saai, maar als je de appel in stukjes snijdt en met wat kaneel eventjes in de magnetron doet, smaakt het ineens een stuk beter en is het eerder een traktatie dan een straf. En een wortel bij je aardappels is heel anders dan een rauwe wortel die je 's middags tijdens je 4-uur-dip combineert met een sausje van verse bieslook, yoghurt en wat geraspte komkommer.

Bron: BBC

Lees ook:

- Op blote voeten lopen en andere leuke, gezonde gewoontes
- Werk aan je natuurlijke weerstand met lekker eten
- 10 gezonde veranderingen die je vandaag kunt maken

Wil je meer weten over de impact van eten op je weerstand, of waarom het zo belangrijk is? Lees dan ons dossier Weerstand. Vragen stel je natuurlijk op het forum.

Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

[3 van 3]