Experts adviseren om dagelijks vijf porties groente en fruit te eten. In Nederland hebben we dat vertaald naar twee ons groente en twee porties fruit. Toch eet de gemiddelde Nederlander krap 125 gram groente en lukt het eten van fruit vaak ook niet. Daarin zijn we niet uniek; slechts 8 procent van de Europeanen blijkt voldoende groente en fruit te eten. Britten doen het nog relatief goed; ruim één op de vijf eet dagelijks tenminste 5 porties groente of fruit, deels dankzij een actieve campagne van de overheid.

Dat over het algemeen te weinig groente en fruit gegeten wordt, heeft niet zozeer te maken met onwil, maar meer met onwetendheid; veel mensen kennen groente alleen als iets dat ze met het avondeten eten en weten niet hoe ze veel fruit in kunnen passen in hun dag. Met deze tips wordt dat ineens een stuk makkelijker.

[1 van 3] Lees verder »

Lees ook:

- Op blote voeten lopen en andere leuke, gezonde gewoontes
- Werk aan je natuurlijke weerstand met lekker eten
- 10 gezonde veranderingen die je vandaag kunt maken

Wil je meer weten over de impact van eten op je weerstand, of waarom het zo belangrijk is? Lees dan ons dossier Weerstand. Vragen stel je natuurlijk op het forum.

Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.