Wanneer je een allergie hebt, bijvoorbeeld voor huisstofmijt, dan is het ontzettend belangrijk om ook rekening te houden met het type vloer. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks de hele dag aan het hoesten bent of nog erger, last krijgt van uitslag. Het is daarom dus ook niet voor niets dat de gietvloer hiervoor uitkomst biedt. Gietvloeren zijn namelijk volledig naadloos, waardoor vuil en dus ook bacteriën zich niet kunnen ophopen. Uiteraard hebben deze vloeren nog veel meer voordelen, maar vinden we het vooral belangrijk om het stukje allergie in relatie tot een gietvloer met je te bespreken. Dus sta je op het punt een nieuwe vloer uit te zoeken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Allergievriendelijke eigenschappen

Gietvloeren zijn hypoallergeen en helpen dus ook bij het verminderen van allergische reacties. Het oppervlak is naadloos, waardoor er geen ruimte is voor stof, pollen, huisstofmijt of andere allergenen om zich op te hopen. Dit maakt het schoonmaken van de vloer eenvoudiger en vermindert de blootstelling aan allergenen. Het is dus ook niet voor niets dat er in niet alleen veel huizen wordt gekozen voor een gietvloer van G-vloeren, maar ook in grote bedrijfshallen, ziekenhuizen en productieomgevingen. Doordat de vloer eenvoudig schoon te maken, zijn ze ook een stuk duurzamer. Hoe dit precies zit, vertellen we je in de volgende alinea.

Eenvoudig schoon te houden

Zoals al eerder genoemd, zijn gietvloeren niet alleen mooi, maar dus ook ontzettend makkelijk om te onderhouden. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een naadloze vloer gemakkelijker stofzuigen en ook dweilen is, dan wanneer je het hebt over een PVC of houten vloer. Uiteraard logisch, aangezien er natuurlijk geen ruimte is voor vuil en andere troep om zich te kunnen nestelen doordat de vloer volledig naadloos is. Wil je weten welke opties er allemaal zijn, kijk dan eens naar een gietvloer van G-vloeren voor allerlei verschillende type gietvloeren, passend bij jouw wensen. Afhankelijk van of het puur functioneel moet zijn of dat de vloer ook qua uitstraling een bijdrage moet leveren.

Duurzaamheid

Gietvloeren zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, waardoor ze perfect zijn voor mensen met allergieën. Door de duurzaamheid van de vloer hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van allergenen die zich kunnen ophopen in tapijten of andere vloerbedekkingen. Vanuit ook economisch oogpunt dus een goede en verstandige keuze.

Hygiënisch

Als het gaat om allergieën, dan is hygiëne natuurlijk ontzettend belangrijk. Dit is dan ook meteen één van de grote voordelen van gietvloeren. Omdat de vloer naadloos is en gemakkelijk schoon te houden, bevordert dit een schone en gezonde leefomgeving. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën, omdat het minimaliseren van stof en allergenen ontzettend belangrijk is voor hun gezondheid en welzijn. Het is dus verstandig hier serieus over na te denken. De kosten voor een gietvloer mogen dan misschien wel wat hoger liggen, maar daarentegen gaat de vloer wel langer mee, waardoor je per saldo een stuk voordeliger uit zal zijn.