Kiprollade

Kiprollade is een heerlijke bron van eiwitten. Met eiwitten bouwen we onze spieren op, maar eiwit is ook nodig om antistoffen aan te maken die infecties te lijf gaan. Kip, kalkoen en varkensvlees zijn goede bronnen van eiwit. Bonen, noten en zuivel trouwens ook.

Anijszaad tegen snot

Aromatische zaden, zoals venkel en anijs, bevorderen ook de gezondheid. Anijszaad met zijn dropsmaak verzacht keelpijn en verlicht opstoppingen in de long- en keelholten, Een kop gekneusd anijszaad toevoegen aan heet water. Breng op smaak met honing, knoflook, suiker of kaneel. Tot drie keer daags drinken.

Venkel

Venkel, is net als anijs een natuurlijke vochtopwekker voor het lichaam. Venkel verzacht hardnekkige hoest en het is een weldaad voor de luchtwegen. Neem het zaad van de plant en zet er thee van.

Donkergroene groente

Vergeet ook de bladgroente niet: hoe donkerder het blad, hoe meer voeding. Dus liever rucola en boerenkool, dan ijsbergsla, als je de griep de baas wilt blijven. Bladgroen kan helpen tegen niezen, hoesten en ademhalingsproblemen, Een Britse studie onder muizen wees namelijk uit, dat muizen die meer groen aten, ook meer witte bloedcellen in de darmen hebben.

Lees verder >>