Spruiten
Een waar vitamine C bommetje, dit minikooltje. Meestal zijn kinderen niet gek op gekookte spruiten, maar misschien kun je ze warm maken voor de kleine variant die je lekker opbakt in de wok? Of stoof stukjes appel, druif of rozijnen mee om het wat te zoeten.

Rode biet
Wederom bevat deze groente veel vitamine C en mineralen zoals calcium en wat ijzer. Kies bij voorkeur voor nog ongekookte bieten zodat alle vitaminen er nog in zitten. Kook in één stuk met schil en al. Dit duurt bij de winterbiet wel lang, namelijk twee uur. Je kunt rode biet ook stoven, poffen, rauw eten in een salade of een Oost-Europese rode bietensoep van bereiden.

Lees ook:
Glutenvrije kikkererwtenpannekoekjes of tortillia’s
De zeven meest voorkomende herfstpaddenstoelen in Nederland
Vijftien low-budget tips waarmee je de herfst door komt

hetkanWel brengt optimistische journalistiek die jou helpt duurzame keuzes te maken. Met nieuwsberichten, praktische tips, interviews, vermaak en inspiratie schrijven wij met een tiental bloggers hoe de wereld groener, eerlijker en leuker kan.

Vind ons leuk op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief