In de afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders supplementen gaan gebruiken, als aanvulling op hun reguliere voedingspatroon. De verschillende supplementen kunnen een positieve bijdrage leveren aan het immuunsysteem. Ook geven mensen aan zich fitter en energieker te voelen, wanneer zij regelmatig supplementen slikken. Het aanbod aan supplementen is groot, wat het niet gemakkelijk maakt om te bepalen welke van deze opties daadwerkelijk wat bijdragen aan jouw gezondheid. In dit artikel lees je er meer over. 

Het is belangrijk om de supplementen als een aanvulling te zien; het is geen vervanging van andere elementen uit je voedingspatroon. Eet gevarieerd, zodat je standaard al een groot deel van de benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dit kun je verder aanvullen met de supplementen. 

Gebruik van probiotica naast je voedingspatroon

Een van de opties die je hierbij hebt is het gebruik van probiotica capsules. Deze capsules bevatten goede, levensvatbare bacteriën, die van nature al voorkomen in ons lichaam. De kwaliteit van deze capsules maakt dat ze heelhuids bij het darmstelsel uitkomen. Het gebruik van deze capsules helpt onze maag en darmen gezond te houden. Zie de probiotica als een schoonmaakploeg. Ze ruimen niet alleen op, maar zorgen ook voor de bewaking van de gezondheid van onze darmflora. Het stimuleert de spijsvertering en stoelgang van de mens. Zeker wanneer je af en toe moeite hebt om naar het toilet te gaan, kan het gebruik van deze probiotica aan te raden zijn. Het helpt je de stoelgang weer op gang te brengen. 

Supplementen met magnesium gebruiken 

Niet alleen de supplementen met probiotica zijn populair. Datzelfde geldt voor supplementen met magnesium citraat. Het gebruik van magnesium draagt bij aan het behoud van soepele spieren. Daar komt bij dat magnesium de botten sterk houdt en een natuurlijke energie in het lichaam activeert. Je voelt je fit en energiek als je ’s ochtends opstaat! Een fit en energiek gevoel is niet alleen noodzakelijk om de dag goed door te komen, het helpt je daarnaast depressieve gevoelens en bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld tegen te gaan. 

Deze gevoelens komen vaak voort uit een futloos en vermoeid gevoel, wat veelal gepaard gaat met onvoldoende slaap en langdurig piekeren in de avond. Als gevolg van een futloos gevoel krijg je taken niet op tijd afgerond, wat de gevoelens van stress opwekt en het piekeren verder stimuleert. Naast magnesium supplementen zijn er ook shots met magnesium en zelfs zalfjes.