We weten allemaal dat gezond eten goed voor ons is. Maar soms is het moeilijk vol te houden en soms weet je gewoon niet wat nou precies goed voor je is. Met Sim Only heb je altijd een betrouwbaar netwerk om te kijken op de app die je helpt met gezond eten.

Mijn eetmeter

Met deze app houd je bij wat je eet en wat je gewicht is. Op basis van de schijf van vijf krijg je voedingsadvies en een overzicht. Het is een soort eetdagboek dat je bij kunt houden om te zien hoeveel voedingsstoffen je binnenkrijgt en je telt je calorieën ermee. Met de BMI-meter kun je je gewicht bijhouden en met de barcodescanner kun je heel makkelijk producten toevoegen.

Fatsecret

Dit is een app waarmee je je voeding en beweging kunt bijhouden. Als je gaat voor de betaalde versie, kun je ook kiezen voor een volledige maaltijdplanning. Je kunt ook aangeven welk dieet je volgt, zoals Keto. Met de barcodescanner kun je eenvoudig producten toevoegen. Het is wel handig om dan altijd en overal internet te hebben. Zo kun je in de winkel direct het product scannen. Met Sim only onbeperkt internet by Simyo ben je altijd verzekerd van internet om te kijken of je de goede producten koopt.

Fooducate

Met deze app kun je makkelijk de barcode van een product scannen. Je krijgt dan direct een score van het voedingsmiddel. Mocht je een minder gezond product in handen hebben, stelt de app een gezonder alternatief voor. Het fijne aan deze app is dat het ook verborgen suikers en vetten laat zien. Met deze app kun je ook je dagelijkse inname bijhouden. 

MyFitnessPal

Met deze app zie je direct je voedings- en beweegpatroon. Je kunt een streefgewicht invoeren en de app geeft dan aan hoeveel calorieën je per dag mag eten. Je beweging houd je met deze app makkelijk bij.Je kunt hem ook koppelen aan een smartwatch of stappenteller. 

Receptenapp SlimKoken

Met deze app hoef je niet meer creatief te zijn met maaltijden. De app zit boordevol gezonde recepten waar je de hele week mee kunt vullen. De recepten worden uitgelegd zodat er niks verbrand over overkookt. En je krijgt ook nog eens tips wat je met de restjes kunt doen. Dus verspilling behoort ook tot het verleden.

Je ziet dat er een heleboel apps zijn waarmee jij je gezonde voedingspatroon kunt ondersteunen. Het ligt een beetje aan je eigen voorkeur welke app jij het fijnste vindt, maar ze helpen je allemaal op de goede weg.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo