Houd jij van natuur en wil je graag op vakantie ergens in Europa in de natuur? Lees dan gauw verder. Europa barst van de mooie natuurlijke bestemmingen waar je even helemaal tot rust kan komen. De meeste bestemmingen zijn makkelijk en snel bereikbaar met het vliegtuig. Transavia biedt goedkope vliegtickets, zodat je voordelig op vakantie kunt. Hieronder vind je inspiratie voor de meest rustgevende natuurbestemmingen in Europa!

De Lofoten in Noorwegen

Noorwegen is een perfecte bestemming voor als je op zoek bent naar rust en natuur. De Lofoten in Noorwegen liggen helemaal in het noorden van het land en zijn een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van heel Noorwegen. Je kunt vanaf Amsterdam naar de stad Tromsø vliegen en vanuit daar met een huurauto naar de Lofoten rijden. De Lofoten zijn eilanden die met ruige toppen boven de zee uit steken, wat zorgt voor prachtige uitzichten. In de Lofoten ben je helemaal omringd met natuur, waarvan zowel zee als bergen. Veel mensen bezoeken de Lofoten met een camper en zo kun je je erg snel en vrij verplaatsen naar andere plekken. Uiteraard kun je in de Lofoten ook een hotel of vakantiehuis boeken en de natuur met een huurauto verkennen bijvoorbeeld! Zeker een bestemming om in je achterhoofd te houden bij het uitzoeken van je volgende vakantie. 

Extremadura in Spanje

De Spaanse provincie Extremadura is ook een goede optie voor als je op zoek bent naar een rustgevende natuurbestemming in Europa. Je kunt Extremadura het makkelijkst bereiken met een vlucht vanuit Amsterdam naar Madrid of Sevilla. Extremadura is voor een heel groot deel nog volledig ongerept en authentiek. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van lange wandelroutes waar de kans groot is dat je er niemand tegen zult komen. Wat is er nou meer rustgevend dan dat?! Verder staat de provincie bekend om de vele zeldzame vogelsoorten, de authentieke cultuur en het heerlijke eten. In deze provincie kun je ook nog erg goedkoop op vakantie in vergelijking met andere Spaanse plekken. Zeker een bestemming om ook op te slaan!

Karpathos in Griekenland

Houd jij van eilanden, rust en natuur? Dan is het Griekse eiland Karpathos een goede optie. Karpathos kun je vanaf Amsterdam via een rechtstreekse vlucht bereiken. Hier kun je ook terecht voor ongerepte natuur en prachtige wandelroutes waar je soms niemand tegenkomt. De inwoners van Karpathos houden ook nog vele tradities in stand. Als je ergens in een dorpje bij een barretje gaat zitten is de kans groot dat de lokale mensen je verwennen met traditionele lekkernijen en drankjes. Uiteraard kun je er ook terecht voor het zwemmen in de zee en uitrusten aan het strand. Karpathos heeft voor iedereen wel wat!

Toscane in Italië

Ook in Italië kun je terecht voor rustgevende natuur, waaronder in het gebied Toscane. Je kunt Toscane ook makkelijk bereiken met het vliegtuig. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Pisa vliegen. Vanuit daar kun je met een huurauto naar Toscane. In Toscane kun je overal genieten van prachtige uitzichten over de glooiende landschappen en heuvels. Ook hier zijn er vele wandelroutes voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Toscane staat verder ook bekend om zijn prachtige en vele wijngaarden. Je kunt hier dus ook goed terecht voor het proeven van verschillende soorten wijnen. En natuurlijk kun je in Toscane ook genieten van heerlijke Italiaanse gerechten in de vele Italiaanse restaurants!

Met al deze inspiratie voor rustgevende natuurbestemmingen in Europa kun jij alvast je volgende vakantie plannen!