2. Zoek de zon op
Een last minute naar de zon is deze zomer echt geen gek idee. Duur hoeft het niet te zijn en met een beetje geluk kun je nog lekker wat vitamine D meepakken. Winnaars zijn goed voorbereid; zij krijgen namelijk een gratis pakket zonneproducten waarmee ze zich kunnen beschermen. Zit een zonnige vakantie er dit jaar niet in? Ook dan is het handig om je huid wel te beschermen tegen de zon; UV-straling komt ook door een grijs wolkendek. Alleen daarom al is een dagcrème met SPF een absolute must.

3. Doe leuke dingen
Dat het weer wat minder is, wil niet zeggen dat je binnen moet blijven zitten. Bezoek een pretpark, ga lekker winkelen of organiseer een familiedag. Als je rekening houdt met eventuele regen, zit je altijd goed. Is het echt heel slecht weer? Vermaak jezelf dan met een leuke film, een spannend boek of achterstallige klusjes. Blijf niet te lang stilstaan bij het trieste weer: <je bent niet de enige die ervan baalt.

4. Ga sporten
Juist als het fris is, is het prima weer om te sporten. Of je nu naar de sportschool gaat of buiten rent of fietst; dit is het ideale moment om aan je conditie en lijn te werken. Mocht het weer straks toch omdraaien, dan ben jij tenminste in vorm.

5. Geniet van de voordelen van kouder weer
Laten we eerlijk zijn: een lekker warme zomer heeft ook nadelen. Een zonnesteek, snel hoofdpijn, zweetvoeten en een vette huid zijn er zo maar een paar. Denk hier eens aan als het slechte weer je wat te veel wordt, zo kom je de periode tot mooi weer prima door!

Wil je vast goed voorbereid zijn op de zon? Lees dan het dossier Zonnen of praat mee op het forum!

Bron: Huffingtonpost.com