Vrouwen die zwanger zijn hebben het vaak al moeilijk tijdens hun zwangerschap. Niet alleen hun lichaam verandert, maar straks als de kleine er is, zullen er meerdere dingen zijn die veranderen. Denk hierbij aan de kinderkamer die helemaal omgetoverd moet worden en alle aandacht en tijd zal naar de baby gaan. Maar stel dat je in het laatste trimester van je zwangerschap moet gaan verhuizen? Wellicht zal iedere zwangere vrouw die in deze situatie zit willen weten hoe ze dit moet aanpakken.

Plannen en prioriteiten stellen

Vlak voor de verhuizing is het handig om te weten wat er moet gebeuren en wat je kan verwachten. Een planning maken is daarom een goede optie. Noteer per dag of per week wie wat moet doen, wat je daar voor nodig hebt en wanneer het af moet zijn. Niet alleen de verhuizing moet gepland worden, maar ook alle administratieve zaken, zoals je televisie abonnement opzeggen of laten meeverhuizen, adreswijziging doorgeven aan instanties en je energie contract opzeggen. Aangezien je dan toch al bezig bent met het bij elkaar zoeken van alle papieren, dan kan je meteen de tijd nemen om te kijken naar goedkopere contracten. Het is belangrijk dat je ruim van te voren begint met het maken van je checklist en houd deze ook bij. Onthoud dat je niet alleen bent. Je partner, vrienden en/of familieleden willen jou zeker wel hiermee helpen.

Verhuizing uitbesteden

Als jullie budget het toe laat, dan kan je ook kiezen voor een professioneel verhuisbedrijf waar je alles uit handen kunt geven. Bij Verhuisbedrijf Draagkracht kan je terecht voor kleine en grote verhuizingen tegen een zeer scherpe prijs. Zij kunnen jou zelfs helpen met het inpakken en demonteren van meubels en zorgen er voor dat alles straks op de goede plek staat in je nieuwe woning. Het fijne aan een verhuisbedrijf is dat zij veel ervaring hebben en weten hoe ze het moeten aanpakken, dus je hoeft je nergens zorgen om te maken. Mocht je in een appartement wonen en zal het lastig worden om je bed en bank via de trap te laten transporteren? Dan is een verhuislift huren de meest ideale optie. Een verhuislift kan je tegenwoordig huren voor een dag, een paar uur of zelfs voor enkel één object. Zo bespaar je toch nog op kosten.

Rusten en niet stressen

Het is belangrijk om tijdens de gehele verhuizing genoeg te rusten. Je wilt natuurlijk dat het allemaal snel wordt geregeld, maar geduld is een schone zaak. Je kunt zelf niet alles doen, dus maak gebruik van dit moment. Na een dag bezig te zijn geweest met het inpakken van alle kleding, servies en ander apparatuur, is het van belang om daarna even niets te doen. Gun jezelf alle rust door bijvoorbeeld de volgende dag met vriendinnen af te spreken of naar de stad te gaan om nog meer baby spullen te kopen voor je nieuwe woning.
Wat je in ieder geval zeker niet moet doen tijdens je zwangerschap is zware dingen tillen, in de tuin werken en verven, behangen of lakken. Wees ook voorzichtig tijdens het schoonmaken met de middelen die je gebruikt.