Gluten-bevattende waren:
- granen als tarwe en gemodificeerd tarwezetmeel, gerts, haver, kamut, rogge, spelt, en alle waren waarin deze granen zijn verwerkt (zie samenstelling op verpakking), zoals:
- bami, beschuit, brood, bulgur, crackers, croutons, couscous, gebak, gort, griesmeel, koek, meel, mout, paneermeel, pasta, sauzen en soepen (gebonden), snacks (kroketten, frikandelllen, nasiballen/-schijven, etc.)

Gluten-vrije waren:
Aardappel(meel), boekweit, eieren,
gierst, fruit, groente, gemodificeerd zetmeel, maïs, maïsgriesmeel (= polenta), maïzena, maranth, melk, olie, quinosa, rijst, rijstwafels, soja, sorghum, tapioca, teff, vlees en vis (zonder meel of paneermeel

NB. Mensen die overgevoelig zijn voor gluten kunnen in de bijsluiter van de verpakking lezen (zie 'samenstelling') of het medicijn gluten bevat (zie voor overzicht: www.cbg-meb.nl/nl/gnsmiddl/glutlist.htm).

Terug naar coeliaki