Mooie lange zomeravonden met vlees en snacks op de BBQ, een aantal glazen bier op het terras of gezellig koken met vrienden. Natuurlijk zijn deze activiteiten heerlijk, maar let je niet op dan heeft dat invloed op je gewicht en gezondheid. Gelukkig zijn er diverse manieren om ervoor te zorgen dat je fit blijft. Je wilt er immers wel voor zorgen dat je op het juiste BMI blijft. Dankzij diverse apps kun je je gewicht in balans houden. In dit artikel bespreken we vier gratis apps die je kunnen helpen bij het afvallen.

Lifesum: calorietracker

Het kan vrij lastig zijn om je precies te herinneren wat je allemaal gegeten hebt op een dag. De hoeveelheid calorieën berekenen wordt hierdoor een crime. Een calorietracker kan hierbij uitkomst bieden. Lifesum is een van de best beschikbare calorietrackers. De mooi vormgegeven app geeft zeer gedetailleerde informatie over je afvalstrijd. In de app kun je handig invullen wat je hebt gegeten, hoeveel water je hebt gedronken en hoeveel je hebt bewogen. Op deze manier kun je eenvoudig zien of je je aan je dieet hebt gehouden. Je hoeft niet precies aan het geven welke producten je eet; bij veel items kun je simpelweg de barcode scannen. De app voegt daarna zelf de voedingsstoffen toe aan het schema. Daarnaast biedt Lifesum leuke gezonde recepten aan én kun je artikelen lezen over een gezonde leefstijl.

Mijn Eetmeter: een eetdagboek

Het Voedingscentrum heeft ook een goede calorietracker ontwikkeld genaamd ‘Mijn Eetmeter’. Dit centrum is hét Nederlandse instituut op het gebied van gezonde voeding. In de app kun je precies bijhouden wat je eet. Daarnaast kun je advies krijgen over wat je kunt eten. Nadat je hebt ingevoerd welke voedingsmiddelen je eet en drinkt, registreert de app via een database welke vitaminen, mineralen, koolhydraten en andere voedingsstoffen je ontvangt. Op deze manier kun je meteen zien of je gezond bezig bent.

Slimrum: afvallen door hardlopen

Naast een goede voeding is bewegen essentieel om af te vallen. Het kan vrij ingewikkeld zijn om een trainingsschema te vinden dat past bij jouw conditielevel. Als je immers geen ervaring hebt, waar moet je dan precies beginnen? De app Slimrun biedt de ideale schema's voor de beginnende hardloper. Bij de start dien je je leeftijd, conditie en gewicht in te voeren. De app laat je vervolgens zien op welk niveau je bent en welk trainingsschema het beste bij jou past. Zo kun je op jouw eigen tempo de strijd met de kilo's aangaan.

Sworkit: fitnessoefeningen

Als je liever fitness oefeningen doet dan hardlopen, is Sworkit de ideale app voor jou. In deze app worden programma's aangeboden voor beginners, gevorderden en ervaren sporters. Met dit trainingsschema kun je mooi aan de slag om de overtollige kilo's kwijt te raken. In de Verenigde Staten wordt Sworkit gezien als een van de beste gratis fitness apps. Zo kun je waar je ter wereld ook bent, aan je conditie werken.

Praktisch

Natuurlijk, deze apps zorgen er niet voor dat je opeens gaat afvallen. Dat moet je nog altijd zelf doen! De apps zijn een steuntje in rug, en helpen je op weg. Het enige dat je nodig hebt is internet, om de apps te downloaden, én een goede motivatie. Hoe sneller je vooruitgang boekt, hoe leuker je het zult vinden. Wij wensen je in ieder geval succes.