Gelukkig personeel zit lekker in hun vel. Een goede gezondheid draagt hier zeker aan bij. Die verantwoording ligt niet alleen bij het personeel zelf, maar ook bij de onderneming. De onderneming kan een gezonde levensstijl (en dus gezond personeel) namelijk op verschillende manieren promoten en motiveren. Met deze tips kun jij de gezondheid van jouw personeel gemakkelijker waarborgen.

1. Bedrijfshulpverlening

Ten eerste is de veiligheid natuurlijk van groot belang. Niet alleen is de aanwezigheid van BHV’ers verplicht; het draagt ook bij aan een positieve werkomgeving. Wanneer bedrijfshulpverleners duidelijk aangegeven zijn, weten de medewerkers precies bij wie ze moeten zijn in geval van nood. Hoe meer BHV gekwalificeerde medewerkers hoe beter. Op deze manier heb je altijd een BHV’er aanwezig; ook in geval van afwezigheid of ziekte. Maak gebruik van de mogelijkheid om meer medewerkers om te scholen, je kunt online gemakkelijk een BHV cursus vergelijken om je personeel op de juiste manier te kwalificeren.

2. Veilige werkomgeving

Dienstverlenende bedrijven zijn verplicht om middels een VCA cursus een VCA certificaat te behalen. Met dit certificaat wordt namelijk aangetoond dat de onderneming aan de gestelde eisen voor een veilige werkomgeving voldoet. Naast dat dit wettelijk verplicht is, geeft het ook de kennis die nodig is om de gezondheid en veiligheid van je personeel te waarborgen. Kennis geeft de macht tot handelen. Houd je kennis dan ook zeker op pijl door je op tijd te laten certificeren via Edubookers.com.

3. Gezonde werkomgeving

De werkomgeving moet naast veilig, ook gezond zijn. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en laat de bedrijfsruimten regelmatig luchten. Frisse lucht zorgt voor een hoger zuurstofgehalte wat vervolgens de concentratie weer verhoogt. Ook planten en het gebruik van natuurlijke materialen dragen bij aan een gezonde en aangename werkomgeving.

4. Motiveer een gezonde levensstijl

Als organisatie zijn er vele manieren om je personeel te motiveren een gezond levenspatroon aan te houden. Promoot het fietsen naar het werk bijvoorbeeld en geef ruimte voor flexibel werken. Een fijne bedrijfstuin nodigt uit voor wandelingen tijdens de pauze en ook een gezonde lunch in de kantine zorgt ervoor dat je de gezondheid van je personeel kunt waarborgen. Let op

5. Werk met mensen in plaats van nummers

Onze emotionele staat is van grote invloed op onze gezondheid. Dit is voor jouw werknemers niet anders. Zorg dat er een goede balans is tussen werk en vrije tijd en houdt regelmatig voortgangsgesprekken om te kijken hoe je personeel zich voelt binnen de onderneming. Teambuildingsdagen of gezellige uitjes zorgen voor een goede sfeer binnen een team en ook dit heeft uiteindelijk invloed op zowel de emotionele als fysieke gezondheid van je medewerkers.