Het is niet altijd gemakkelijk om voldoende producten te eten die gezonde omega-3 vetzuren bevatten. Dit maakt visolie een goede aanvulling voor ieder dieet. Visolie zorgt er namelijk voor dat je lichaam gemakkelijker genoeg omega-3 vetzuren opneemt. Maar wanneer visolie op de juiste manier wordt gebruikt heeft het nog veel meer krachtige voordelen voor de gezondheid.

Versneld metabolisme


Het is niet voor niets dat bij veel diƫten vlees vervangen wordt door vis. Vis en visolie levert namelijk niet alleen eiwitten maar ook omega-3 vetzuren op. Deze vetzuren bevorderen op een natuurlijke manier de stofwisseling van het lichaam. Waar het af en toe lastig kan zijn om iedere dag verse vis te bereiden, is visolie gemakkelijk in te nemen en in verschillende gerechten te verwerken. Op deze manier kan er op een natuurlijke wijze meer lichaamsvet verbrandt worden.

Vertraagt verouderingsproces


Een van de meest bekende voordelen van visolie is dat het bijdraagt aan de vertraging van het verouderingsproces. Daarbij beschermt het ook nog eens tegen aandoeningen die veroorzaakt worden door ontstekingen. Visolie heeft invloed op de levensduur van de cellen in ons lichaam en zorgt ervoor dat deze cellen minder snel verouderen. Om die reden zie je visolie ook vaak terugkomen in verschillende anti aging voedingsmiddelen en supplementen.

Ondersteund de hersenfunctie


Deze eigenschappen dragen ook bij aan een verbeterde hersenfunctie. Een tekort aan deze vetzuren kan leiden tot veroudering in de hersenen. Door de omega-3 vetzuren op peil te houden zorg je dat je mentale prestaties scherp blijven.

https://images.unsplash.com/photo-1513271224036-f526ad664968?ixlib=rb-0.3.5&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&s=babb0d02148de13c07a6281f90fe52da&dpr=1&auto=format&fit=crop&w=1000&q=80&cs=tinysrgb

Bestrijdt astmatische symptomen tijdens sport


Het innemen van visolie kan astmatische symptomen die getriggerd worden door sportactiviteiten flink verminderen. Wanneer visolie op regelmatige wijze wordt ingenomen wordt in veel gevallen een verbeterde longfunctie ervaren.

Versterkt het immuunsysteem


Net als andere natuurlijke kruiden en geneesmiddelen versterkt ook visolie het immuunsysteem. Wanneer visolie op dagelijkse basis wordt ingenomen wordt de activiteit van witte bloedcellen ondersteund en heb je als resultaat meer energie en zit je lekkerder in je vel.

Stimuleert opbouw van de spieren


De omega-3 vetzuren in visolie kan de hersteltijd na een inspannende training flink versnellen. Daarbij ondersteunt het de opbouw en het herstel van spieren. Visolie is niet de meest directe manier om opbouw van de spieren te stimuleren, maar in combinatie met andere supplementen kan het zeker wonderen verrichten.