Je komt het steeds meer tegen: bamboe stof. Bamboe kleding, bamboe beddengoed, handdoeken, wasbare bamboe luiers en ga zo maar door. Steeds meer duurzame merken bieden kleding en andere producten aan die gemaakt zijn van bamboe stof. Het voelt zo zacht als zijde, biedt en ongelooflijk draag comfort en is een van de meest duurzame textiel varianten die op dit moment op de markt zijn. Bamboe staat dan ook bekend als een milieuvriendelijk materiaal dat vele gezondheidsvoordelen op kan leveren.


Lekker lang fris

Kleding van bamboe textiel zoals de luchtige t-shirts van Bamigo blijven langer fris. Zelfs na anderhalf uur hardlopen in de stralende zon. De kleding werkt namelijk temperatuur regulerend. Dit betekend dat het in de zomer lekker koel aanvoelt, en in de winter de lichaamswarmte juist wordt vastgehouden. Je kan je voorstellen dat dit behoorlijke gezondheidsvoordelen oplevert. Het komt de zweetproductie ten goede en maakt de kleding ongelooflijk comfortabel in ieder klimaat.


Vochtopname

Dit komt doordat bamboe tot wel 70 procent meer vocht opneemt dan T-shirts van een ander materiaal. De luchtigheid van de stof zorgt er weer voor dat deze 70 procent vocht gemakkelijk verdampt. Hierdoor heb je dus geen last van zweetplekken of muffe, stinkende kleding. Alles wat je uitzweet wordt direct opgevangen door het stof en verdampt gemakkelijk en snel. Bamboe kleding is super absorberend, ventilerend en sneldrogend.
Zo zacht als zijde Bamboe kleding is zo zacht als zijde. Het wordt dan ook vaak als onderkleding gebruikt. Bij het dragen van bamboe kleding heb je namelijk helemaal niet het gevoel dat je iets aanhebt. De zachtheid vergroot het comfort en zorgt er direct voor dat je lekkerder in je vel zit. Het belangrijkste gezondheidsvoordeel is er voor mensen met een gevoelige huid of welke veel last hebben van allergie├źn. Bamboe kleding is namelijk zo zacht, dat het zelfs de ge├»rriteerde huid met rust laat.


Beter voor het milieu

Naast directe gezondheidsvoordelen voor jouw lijf, zorgt het dragen van bamboe kleding op lange termijn ook voor gezondheidsvoordelen voor de rest van de wereld. Zo gaat bamboe erosie tegen en kan het dus ook geplant worden op plaatsen waar bijna geen water is. Bamboe groeit ongelooflijk snel en groeit ook na de oogst vanzelf weer aan. Je hebt dus een continu doorlopende voorraad bamboe tot je beschikking. Het biedt de perfecte leefomgeving voor insecten en vogels en heeft helemaal geen pesticiden of mest nodig. Wat dan natuurlijk weer goed is voor het milieu.