Veel mensen maken stiekem in hun hoofd na de uitbundige feestdagen toch altijd wel goede voornemens, en 9 van de 10 keer zijn deze in het kader van gézonde voornemens. Of het nu gezonder eten, meer (zelf) koken, vaker bewegen, stoppen met roken of minder drinken is; allemaal komen ze samen onder de noemer ‘gezondheid’. Dat goede voornemens heel vaak niet slagen, is helaas dan ook weer een feit. Ze raken in de drukke dagelijkse werkelijkheid al snel op de achtergrond en mensen vallen terug in oude gewoonten. Niets om je voor te schamen, maar het zou toch wel eens fijn zijn wanneer het wél lukt. Wat een goede tip is hiervoor? De smartphone gebruiken. Het apparaatje waar vaak negatief over wordt gedaan, maar ook zeker grote voordelen kent. Hoe jij met de inzet van de smartphone je resultaten kan behalen die je wilt? Lees snel verder.  

Het beste van het beste 

Er zijn tegenwoordig vele smarpthones op de markt, maar wanneer je (letterlijk!) meters wilt gaan maken op het gebied van gezondheid dan is het goed om te kijken of je oude toestel nog volstaat. Anders is een aanrader om te gaan voor de Samsung S24 die in januari 2024 vermoedelijk op de markt komt. Dit lijkt weer een waar pareltje uit de collectie van Samsung te worden, waar vooral de batterij en het scherm een update hebben gekregen aldus de geruchten. De Android telefoons zijn daarnaast ook voorzien van een eigen health afdeling waar je op het gebied van gezondheid behoorlijk wat voordeel uit kunt halen. Dus zorg dat je een goede smartphone hebt, en investeer hier anders in. Een investering die zich op vele vlakken zal uitbetalen!  

De apps 

Zoals gezegd zit er bij Android -maar ook Apple- al een aantal standaard apps op je telefoon die je helpen om je beste beentje voort te zetten. Wanneer je andere smarttechnologie hebt zoals een smartwatch kun je deze daaraan koppelen om al je gegevens te clusteren. Maar ook zonder extra apparaten kun je al behoorlijk wat winst halen uit deze programma’s, zo monitoren ze bijvoorbeeld het aantal stappen wat je zet op een dag. Probeer iedere dag minstens de 8000 stappen te halen, een mooie basis voor een goede gezondheid

Maak het concreet 

Vervolgens is het natuurlijk ook maar net welk goede voornemen jij hebt dit jaar wat gaat werken voor jou, maar de truc is wel om het zo concreet mogelijk te maken. Dit is nog eenvoudiger wanneer je dit doet met behulp van een aantal apps. Zo kun je bij het voornemen om gezonder te gaan eten de apps van het voedingscentrum waarschijnlijk goed gebruiken. Hier kun je kijken wat verantwoorde keuzes zijn in de supermarkt, maar ook via de eetmeter kun je je eigen voedingsinname bijhouden. Dat laatste geeft je veel inzicht, en kan je helpen bij het maken van gezondere keuzes. Ook het starten met sporten is eenvoudiger met een smartphone. Installeer een 7minute workout app en stel dagelijks een reminder in, zo hoef je geen eens naar de sportschool én kun je ook niet meer zeggen dat je het bent vergeten.  

Ook andere gezonde voornemens kun je allemaal vorm laten geven met behulp met je smartphone. Meer balans in je leven? Een meditatie app is fantastisch. Meer boeken lezen? Ook allemaal te regelen via je smartphone. Alleen wanneer jouw voornemen was om minder tijd aan je telefoon te besteden gaat lastig worden met bovenstaande, maar alles voor de gezondheid toch?