Een nieuwe dimensie is voor mij opengegaan 

Naarmate ik meer mijn spirituele kant ontdekte maakte ik de ‘shift’ naar de andere ‘kant’. Dit ging niet van de een op andere dag. Dit was een proces van maanden, zelfs jaren. Zolang het ‘ego’ overheerst weet je niet waarover ik het heb. Zelf was ik hier te nuchter voor, ik had een ego van hier tot Pluto. Bij het woord spiritueel dacht ik aan hippies, zweverige mensen die de hele dag joints en andere geest verruimde middelen tot zich namen en mensen die het niet hadden gemaakt. Echter het tegendeel was waar.

Ego is de tegenhanger van spirit

Ego is de vijand die we allemaal in ons herbergen. Ego is de ellende van al het menselijk leed en ellende op de wereld. Zolang we hier niet bewust van zijn zal het ego blijven heersen en ons bewustzijn op het laagste niveau houden. Alsof we hard tegen de grond worden gedrukt en niet meer kunnen opstaan. Het ego is een aura om ons heen en de ziel moet hier doorheen zien te breken om het over te nemen. De niet ontwikkelde ziel is juist ontwikkeld om eindeloos te groeien naar oneindige omvang en die we eerst moeten opwinden als een klassieke klok. Of een spier die je opwarmt voordat je gaat trainen. Zo ook onze ziel. En dan bedoel ik niet ‘ontwikkeld’ als een studie die je hebt behaald maar ‘verlichting’. Je ziet een wereld die je niet voor mogelijk hield. Liefde voor anderen en voor jezelf wordt groter. Liefde, een universele kracht, wordt duidelijk. Het wordt waarheid. Je ontwaakt!

Geduld loont 

Ik werd creatiever, meer empathisch en dankbaarder. Alles werd meer helder, mijn doelen binnen handbereik, de successen groter. Ego verdween als sneeuw voor de zon. Als je je leven wilt veranderen, moet je openstaan voor verandering. Denkbeeldige grenzen verleggen, hoe moeilijk het ook is, en vooral niet bang zijn om te falen, want ‘falen’ is niets anders dan een andere richting zoeken waar je je wel goed bij voelt. Niemand belemmert ons, alleen ons eigen denken. Als jij hier klaar voor bent neemt je leven een moeiteloze en fijnere flow aan die je nooit voor mogelijk hield. Je wordt bewust.

Deepak Chopra

Dit alles heb ik aan een man te danken. Deepak Chopra. De grootste denker van deze tijd. Een levend profeet. Een kleine man maar een groot visionair. Deepak is heer en meester in deze leer. Hij kan als geen ander vertellen wie we zijn en wat we moeten doen om hiervan bewust te zijn. Ik noem hem ‘de Stille’; mediteren moet centraal staan in ons leven, daar hamert hij consequent op. Met alles wat je doet, moet de stilte in je leven verankerd worden. Dat is de sleutel tot de nieuwe dimensie. Dat ís de enige sleutel tot de andere dimensie. En dan kom je erachter dat je in staat bent zelf je leven richting te geven, om zo het leven te leiden die jij wilt.

Deepak Chopra is god. Ik ben een god. Jíj bent god. Wij zijn allemáál goden. Zodra we dit inzien, leven we de koning te rijk, in het koninkrijk der hemelen.

Sol Bouzamour (1982) is auteur, journalist en kunstenaar. Hij groeide op in de Amsterdamse Pijp en is van Marokkaanse komaf. Bouzamour werkte jarenlang als jongerenwerker, personal trainer en horecabeveiliger totdat hij zijn creatieve kant ontdekte. Tijdens zijn jeugd kwam hij in aanraking met justitie en na detentie vond hij zijn spiritualiteit; dankzij leermeesters als Deepak Chopra en Wayne Dyer sloeg hij een andere weg in zijn leven in. Narcissus is zijn debuutroman.