Een briljant instrument dat jou via een app op de hoogte houdt van je cyclus.

Dat als je wilt, je partner ook op de hoogte houdt.

Dat ervoor zorgt dat je de kans op zwangerschap vergroot of juist verkleint.

Dat ook nog eens nul bijwerkingen met zich meebrengt.

Ik geloof er niet in.

Zonder problemen aan de hormoonpil

Vanaf het moment dat ik als veertienjarig meisje last had van heel veel pijn in mijn buik rondom mijn menstruatie, werd mij zonder problemen de pil voorgeschreven. Zomaar. Met groot vertrouwen in de arts nam ik braaf die pil. Ik voelde me er niet fijn bij. Los van het feit dat ik het een uitdaging vond om die pil niet te vergeten, voelde ik dat ik fysiek en mentaal heftig reageerde op de hormonen. Ook niet gek als je bedenkt dat depressie een van de meest voorkomende bijwerkingen van de pil is.

“…niet gek als je

bedenkt dat depressie

de meest voorkomende bijwerking

van de pil is”

18 van de 100 vrouwen raakt toch zwanger met condoom gebruik

Al vrij vroeg besloot ik daarom dat die additionele hormonen niks voor mij waren. Ik heb mij jarenlang weten te beschermen met de welbekende regenjas en dat bleek voor mij voldoende. Best een risico als je bedenkt dat 18 van de 100 vrouwen die een condoom gebruiken toch zwanger raken.

Later in mijn leven kwam het moment waarop ik juist graag zwanger wilde raken. Mijn cyclus verliep altijd keurig en ik heb dan ook zonder al te veel gedoe vier geweldige kinderen op de wereld mogen zetten. Nu zijn we compleet. Maar die regenjassen…muwa. Daar zijn we inmiddels ook wel op uitgekeken.

Weinig vertrouwen in kalendertrucjes

Er zijn natuurlijk allerhande kalendertrucjes en mooie ovulatietesten, maar ik heb daar nooit veel vertrouwen in gehad. Mijn ietwat chaotisch handelen maakt de kans op fouten veel te groot.

Effectiever dan de pil? To good to be true

Toen hoorde ik over de DAYSY. De beloftes die ik las over dit fraai vormgegeven computertje maakten me argwanend. Gevalletje ‘to good to be true’ als je het mij vroeg. Maar Patricia Dijkema, de Nederlandse agent van de in Zwitserland ontwikkelde DAYSY, legde mij haarfijn uit hoe het werkt en bood me aan er een te proberen. En dat was moedig want ik ben over het algemeen erg sceptisch en ben niet te porren voor een commercieel goed nieuws bericht waar ik niet achter sta.

Ruim 30 jaar data

Maar ik ben om. Big time! En heus niet alleen omdat het apparaatje er echt mooi uitziet, maar ook omdat er een verdraaid handige app bij is ontwikkeld. Het apparaatje meet je temperatuur en kan op basis van 30 jaar data een nauwkeurige weergave van jouw cyclus geven. De kans op voorkoming van een zwangerschap bij correct gebruik van de DAYSY is 99,4%. En dat is substantieel hoger dan de pil of het condoom.

De hormoonvrije DAYSY is helderziend

Al bij het eerste gebruik van de DAYSY, zelfs nog zonder de app, gaf het apparaatje me aan dat ik zeer binnenkort ongesteld moest worden… twee uur later werd ik ongesteld. Officieel geeft de combinatie van het instrument en de app na twee tot drie menstruaties een zeer betrouwbare weergave van jouw cyclus maar vanaf het eerste gebruik kan het jou al ‘lezen’.

Evaluatie van de DAYSY, de toekomst van anticonceptie?

Uiteraard willen we jou graag een perfect beeld geven van het gebruik van deze methode en daarom houd ik de komende drie maanden mijn cyclus bij en zal ik die drie maanden evalueren. Maar mijn eerste indruk is heel erg positief.

Wil je meer weten over de effectiviteit van de Daysy, volg deze link dan even. 

Daysy is in aanschaf best even prijzig (€283,-) en wordt, net als de pil, niet vergoed door de basisverzekering. Daysy werkt echter zowel als conceptie- als anticonceptiemiddel en blijft dus je hele leven het ideale middel om te gebruiken bij jouw gezinsplanning. In die zin is het dus een prima prijs voor dit mooie medische apparaatje.

En je kunt er nu eentje met korting kopen! Consumed mag een paar mooie Daysy’s aanbieden met 10,- euro korting.
Ga naar
https://www.daysynederland.com/ en gebruik de kortingscode mijndaysy.

Je verdient een Daysy!