Met alle sportscholen en sportclubs dicht is het nu extra lastig om een gezond gewicht op stand te houden. Ben je door al het thuis zitten iets aangekomen en wil je weer je oude gewicht terug? Of ben je juist op zoek naar extra manieren om gezond te blijven in deze rare tijd? Dan ben je op de juiste plek. Lees hier vier gezonde manieren om direct af te vallen in coronatijd.

  1. Weet wat je eet

Heb jij een goed beeld bij wat voor ongezonde dingen je de hele dag in je mond stopt? Of wat je gisteren of eergisteren hebt gesnackt? Zeer waarschijnlijk ben je dat alweer vergeten en dat is zonde, want dan weet je ook niet hoeveel onnodig slechte dingen je in je lichaam stopt. Onze tip: schrijf het op. Dan weet je namelijk precies wat je elke dag eet en kun je ook beter inschatten of je nou moet minderen of dat je juist lekker bezig bent!

  1. Eet niet meer dan je nodig hebt

Naast het eten van minder ongezonde dingen wil je jezelf afvragen of je niet ├╝berhaupt te veel eet. Om een inschatting te maken of je te veel eet kun je het beste het advies van het Voedingscentrum volgen. Hier vind je niet alleen de Schijf van Vijf, maar krijg je ook advies voor gedurende de lockdown en hoeveel je zou moeten eten terwijl je minder beweegt dan normaal. Houd daarnaast je lichaamsgewicht goed in de gaten zodat je weet wanneer je lichaam buiten balans is.

  1. Ga een extra blokje om

Het is van belang dat je elke dag minimaal een half uur beweegt. Nu is dat natuurlijk lastiger dan normaal, maar het is zeker niet onmogelijk. De makkelijkste manier om meer beweging te krijgen is om een extra blokje om te wandelen of fietsen. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je ook kiezen om extra lange afstanden te fietsen met de hulp van een speed pedelec of een andere elektrische fiets. Dit is minder zwaar voor je lichaam, maar zo beweeg je nog steeds.

  1. Plan je maaltijden en beweegmomenten

Wil je echt flink afvallen? Wees dan voorbereid op lifestyle veranderingen die je voor een lange periode zult moeten vast houden. Oftewel, met twee keer sporten en een gezonde maaltijd ben je er nog niet. Hoe pak je dit aan? Een toegankelijke manier om met de lange termijn bezig te zijn is door je wekelijkse maaltijden en beweegmomenten vooruit te plannen. Zo weet je precies wat er gaat komen en maak je het lastig voor jezelf om het niet te doen.