Over smartphonegebruik gaan veel berichten de ronde, en de meeste zijn behoorlijk negatief. Het zou mensen lui, immobiel en dik maken. Ook zouden we er bijziend en passief van worden. Maar laten we óók de positieve kanten niet vergeten! Wanneer je je smartphone slim inzet, kan hij enorm veel voor je gezondheid en de bevordering ervan betekenen. Hoe dit eruit ziet? Hier een paar slimme trucs op een rij. 

Check je smartphone 

Vaak hoef je voor de eerste stap in de goede gezondheidsrichting van je smartphone maar weinig te doen, want er zitten al standaard goede apps op je telefoon. Dit is bij Samsung telefoons het meest uitgebreid, die hebben vaak een serie aan ‘health’ apps. Er wordt dan ook vol verwachting uitgekeken naar de Samsung S24 Plus en de andere varianten. De combinatie van alle innovaties en het grote scherm gaan je ongetwijfeld een goede conditie opleveren, want de Samsung telefoons houden standaard al het aantal stappen bij. Maar ook andere zaken zoals het monitoren van je gewicht, je hartslag en je bloeddruk worden gemeten. Dus gebruik de health afdeling van je telefoon en probeer per dag in ieder geval de 10.000 stappen ongeveer aan te tikken. 

Apps installeren 

Naast de standaard apps kun je op een telefoon ook nog veel apps installeren die je gezondheid ten goede komen, zeker de Samsung S24 Plus gaat hier ideaal voor zijn want de meest gebruikte en effectieve app is wellicht die van de online workouts. In deze apps kun je een eigen workout selecteren en gewoon doen vanuit huis. Neem bijvoorbeeld de 7-minute workout apps. Hiermee doe je in 7 minuten 12 oefeningen waarmee je je hele lichaam in één keer traint. Wanneer je drie rondjes achterelkaar doet en dat drie keer per week, zal dat je in mum van tijd een dijk van een conditie opleveren. Geen sportschool voor nodig! Naast deze workout apps kun je ook heerlijke mindfull activiteiten doen vanaf je telefoon, denk aan online yoga sessie of een mindfullness workshop. Om meer grip te krijgen op je eten en voeding kun je de apps van het Voedingscentrum overwegen, deze geven je vaak veel inzicht in het maken van gezonde keuzes en het doen van verantwoorde boodschappen.  

Dus wanneer jij voor jezelf hebt besloten deze winter eens níet ziek te worden en met extra kilo’s het voorjaar in te gaan is alles wat je nodig hebt een goede smartphone. Trakteer jezelf op een nieuw exemplaar voor de nodige motivatie en installeer leuke apps. Je zult zien dat je dan gewoon lekker vanuit huis al vele stappen de goede kant op kunt zetten!