Wie denkt verantwoord te snacken met granenrepen, blijkt juist het tegenovergestelde te doen. Die repen zitten namelijk vol suiker en vet. Sterker nog: nieuw onderzoek heeft aangetoond dat ze gemiddeld meer suiker bevatten dan een blikje cola en even vet zijn als kaas. Van de 30 best verkochte repen bevatten 29 exemplaren te veel suiker. 16 van deze repen bevatten zelfs meer dan 30 procent suiker.

Liever reep dan ontbijt

In de afgelopen jaren is de verkoop van het aantal traditionele ontbijtproducten afgenomen. Steeds meer mensen gaan voor een snack die onderweg of aan het bureau gegeten kan worden. Dit blijkt echter geen goede keuze te zijn. Zelfs de repen van Eat Natural, die ook verkrijgbaar zijn in Nederland, bevatten ruim 2,5 theelepel suiker per stuk. Volgens de onderzoekers is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. 

1 van 3 - Lees verder » 

Lees ook:

Slank worden is een hele industrie geworden. Dat lijkt handig, maar valt in de praktijk tegen. Zorg liever dat je zelf geïnformeerd bent en praat met anderen over wat je het beste kunt doen om gezond slank te worden of te blijven.


Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina