Vind jij sporten fijn, maar heb je geen zin om elke keer naar de sportschool te gaan? Dan is het goed om naar een andere oplossing te zoeken. Wat hierbij de ideale oplossing kan zijn, is om een eigen homegym te maken. Hiermee maak je het namelijk mogelijk om gewoon lekker thuis je sportsessies uit te voeren. Maar hoe doe je dat, een eigen homegym maken? Hier komt natuurlijk best wat bij kijken. Hieronder vertellen wij je hoe je dit aan kunt pakken!

Geschikte ruimte zoeken

Heb je plannen om een eigen homegym te bouwen? Dan is de eerste stap hierbij natuurlijk om hier een geschikte ruimte voor te kiezen. Misschien is er een ruimte in huis die nauwelijks wordt gebruikt en dus perfect is om het om te bouwen tot een gym. Als dit niet het geval is, kun je op zoek gaan naar andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een bepaalde hoek in de woonkamer of schuur!

Vloer bepalen

Niet iedere vloer is even geschikt om te gaan sporten. Als jij dus een bepaalde ruimte hebt gevonden, is het goed om hiernaar te kijken. Je moet natuurlijk zien te voorkomen dat je straks de vloer beschadigt. Als je een nieuwe ruimte in huis gebruikt om een homegym te bouwen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een nieuwe vloer. Een vloer die geschikt kan zijn om te sporten, is bijvoorbeeld een PVC tegel vloer. Goedkoop klik-PVC kan in dit geval een prima mogelijkheid zijn. Naast PVC tegels zouden ook rubberen tegels een goede optie zijn voor sporten.

Fitnessapparatuur

Een homegym is zonder fitnessapparaten natuurlijk niet compleet. Daarom is het goed om te kijken naar welke fitnessapparaten je allemaal wilt plaatsen in jouw eigen gym. Doe hiervoor voldoende inspiratie op, want er zijn genoeg apparaten waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij ook na over welke apparaten je in de sportschool altijd gebruikte. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een hometrainer, roeitrainer, crosstrainer, halterbank en dumbbells.

Verlichting

Goede verlichting is belangrijk bij het sporten. Als de ruimte die jij hebt gekozen hier nog niet over beschikt, is het goed om hier verandering in te brengen. Bij het sporten mag het licht best wel fel zijn, zoals ook in sporthallen of sportscholen vaak het geval is.

De ruimte opleuken

Is de basis van je eigen homegym gelukt? Dan kan het nog leuk zijn om details toe te voegen. Een saaie ruimte werkt minder motiverend om te sporten dan een gezellige ruimte. Wat je daarom zeker kunt doen, is de ruimte wat opleuken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je muren wat te pimpen met muurdecoratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat leuke motiverende quotes op de muren? Ook een spiegel kan een goede toevoeging zijn in eigen homegym.

Deze stappen kunnen je erbij helpen om een eigen homegym te maken thuis. Probeer jezelf hier helemaal thuis te voelen, dan wil je qua sportsessies straks vast niks anders meer!