Wil jij op een gezonde manier een aantal kilo’s kwijtraken? Dan helpt een maaltijdvervanger daarbij. Let erop dat je kiest voor een volwaardige maaltijdvervanger. Orangefit Diet is een plantaardige maaltijdshake met alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Doordat je met een maaltijdshake een stuk minder calorieën inneemt dan anders, werk je ermee aan je gewicht zonder dat je het door hebt. En het smaakt net zo lekker!

Orangefit Diet werd in januari 2021 als best getest door de Consumentenbond. In totaal werden 27 maaltijdvervangers met elkaar vergeleken op onder andere het aantal voedingswaarden en samenstelling. Orangefit Diet eindigde als nr. 1 uit de test!

Kies de juiste maaltijdvervanger

Een goede maaltijdvervanger is samengesteld als uitgebalanceerde maaltijd. Je krijgt daarmee vrijwel alle voedingsstoffen binnen die je normaal ook zou krijgen als je een gewone maaltijd zou nuttigen. Maar waar let je op bij het kiezen van een goede maaltijdvervanger? Eiwit is het belangrijkste onderdeel van de maaltijdvervanger. Ze verzadigen namelijk meer dan koolhydraten en vetten. Het zorgt er dus voor dat je langer een vol gevoel hebt en minder snel in de verleiding komt om kort erna nog iets lekkers te eten. Bovendien zorgen eiwitten ervoor dat de spierafname bij het afvallen beperkt blijft. Per maaltijd heb je zo’n 20 gram eiwitten nodig. Daarnaast is het van belang dat de maaltijdvervanger voldoende vezels, eiwitten, goede vetzuren, vitamines en mineralen bevat zonder overmatige toevoeging van suikers.

Voordelen van Orangefit Diet

Orangefit Diet vervangt het ontbijt, de lunch of avondmaaltijd volledig. We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

  • Je valt snel af doordat Orangfit Diet minder koolhydraten bevat dan een reguliere maaltijd.
  • In tegenstelling tot veel andere maaltijdvervangers is Orangefit Diet perfect uitgebalanceerd. Dit blijkt ook uit de test van de Consumentenbond. Orangefit Diet bevat het hoogste percentage eiwitten en daarnaast de hoogste kwaliteit en beste bron van koolhydraten en vetten.
  • Je bepaalt zelf hoe snel je afvalt door 1, 2 of 3 maaltijden per dag te vervangen. Wil je het lang volhouden? Dan raden we aan 1 of 2 maaltijden per dag te vervangen.
  • De portie is zo samengesteld zodat je niet te veel eet. Het bevat precies de juiste hoeveelheden voedingsstoffen die je lichaam per maaltijd nodig heeft.
  • Het is makkelijk in gebruik, je hoeft alleen water of (plantaardige) melk toe te voegen. Let erop dat het gebruik van melk je calorie-inname verhoogt, of kies voor een suikervrije variant.

Wat is het verschil tussen een eiwitshake en maaltijdvervanger?

Aangezien eiwitten in een maaltijdshake het belangrijkst zijn, zou je kunnen stellen dat je ook een eiwitshake kunt innemen om af te vallen. Echter is een eiwitshake veel beperkter, omdat het alleen maar eiwitten bevat. Een maaltijdvervanger, zoals de naam ook zegt, bevat alle voedingsstoffen die een volledige maaltijd vervangt. Een eiwitshake niet, en kan daardoor nooit op een gezonde manier een volledige maaltijd vervangen. Eiwitshakes zijn aan te raden voor sporters om hun spiermassa te vergroten en gelden als aanvulling op de maaltijd. Sporters moeten immers ook voldoende vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Dus wil je graag op een gezonde manier afvallen? Kies dan altijd voor een maaltijdvervanger zoals Orangefit Diet.